StoryEditorOCM
HranaEksplozija okusa

Ukusna varijanta poznatog umaka za tjesteninu: smiksajte ga i držite u hladnjaku, odlično ide u sendvič od preostalog mesa s roštilja

Piše J. V.
6. travnja 2019. - 18:32

Pesto genovese umak je specifičnog okusa, od čijeg samog spomena apetit mnogima proradi. Kombinacija sastojaka uistinu jest udar na nepce, pozitivan dakako - mirisni bosiljak izmiješan s pinjolima, maslinovim uljem i češnjakom čini pravu eksploziju okusa.

No postoje i brojne druge varijante, nastale iz jednostavne nužde - pinjoli su ekstremno skupi, ne samo u Hrvatskoj, pa ih brojni mijenjaju nekim drugim, povoljnijim orašastim plodovima. Orasi i indijski oraščići pritom su najčešće zamjene, no pravi je "hit" na društvenim mrežama i varijanta sa - sjemenkama.

I to bućinim, najzdravijim kada je riječ o zdravlju i lijepom izgledu kože, kose i noktiju. Za ovaj recpet trebat će vam stotinjak grama, što ne bi smjelo koštati više od 15ak kuna (u najskupljoj opciji)....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. studeni 2024 20:23