City Center one u nedjelju je mirisao ma tradicionalna dalmatinska jela, a za čaroliju okusa i mirisa na završnici Tjedna dobre hrane u Splitu bili su zaslužni iskusni chefovi Ivek Boronjek i Marijo Cepek iz restorana "Kastel" zadarskog hotela "Bastion".
- Pripremamo vam dobra stara jela, ali na malo neuobičajen način. Vrijeme je uoči blagdana, zašto ne bismo krenuli s bakalarom, a za dobro jelo od bakalara morate imati – dobar bakalar! – nasmijao je Marijo publiku u City Centeru.
Bakalar se može pripremati na razne načine, a osnovni postulat uz kvalitetu ribe je i - namakanje u vodi.
"Najbolje je bakalar potapati četiri dana, naravno uz redovito mijenjanje vode, a zatim sijedi priprema s krumpirima, maslinovim uljem, solju, paprom, češnjakom...
Za blagdane, ali i svaki...
- Pripremamo vam dobra stara jela, ali na malo neuobičajen način. Vrijeme je uoči blagdana, zašto ne bismo krenuli s bakalarom, a za dobro jelo od bakalara morate imati – dobar bakalar! – nasmijao je Marijo publiku u City Centeru.
Bakalar se može pripremati na razne načine, a osnovni postulat uz kvalitetu ribe je i - namakanje u vodi.
"Najbolje je bakalar potapati četiri dana, naravno uz redovito mijenjanje vode, a zatim sijedi priprema s krumpirima, maslinovim uljem, solju, paprom, češnjakom...
Za blagdane, ali i svaki...