StoryEditorOCM
HranaZELENI PONEDJELJAK

Što se krije iza riječi 'aquafaba'? Ovo je otkriće početak slasne priče, probajte...

11. travnja 2016. - 15:13
slanutak

Veganski i vegetarijanski entuzijasti desetljećima eksperimentiraju i polemiziraju oko rješenja koje bi adekvatno zamijenilo jaje, odnosno bjelanjak, u tradicionalnim receptima, posebice onima za kolače. Posljednje otkriće, oko kojeg se razvila i cijela zajednica s grupom na Facebooku i drugdje na internetu, zove se "aquafaba".

Što je "aquafaba"? Termin se odnosi na tekućinu u kojoj su se kuhale mahunarke, poput slanutka ili suhoga graha, a može se upotrijebiti u jelima gdje biste inače koristili bjelanjak. Možete je čak izmiksati i ispeći puslice od nje!

Francuz otkrio, Amerikanac usavršio

Ovo otkriće ne može se pripisati samo jednom čovjeku, no generalno govoreći, francuski chef Joël Roessel otkrio je krajem 2014. godine da se tekućina u kojoj se kuhao slanutak može...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. prosinac 2024 20:47