StoryEditorOCM
Hrananova supernamirnica

Što je ljubičasti kruh i zašto jedva čekamo da stigne na police trgovina?

Piše H
30. ožujka 2016. - 15:59
bread00

Nakon plavo-ljubičastih krumpira vrijeme je za ljubičasti kruh, novu namirnicu bogatu vlaknima i proteinima, koju će organizam lakše apsorbirati i probavljati nego bijeli kruh, smatra direktor programa koji se pod nazivom Food Science and Technology provodi na Sveučilištu u Singapuru, Zhou Weibiao.

Izmijeniti glikemijsku formulu kruha, zadržavajući pritom njegovu mekanu strukturu, bio je izazov za profesora Weibiaoa. 

Bijeli kruh, u čijem su sastavu rafinirana brašna bogat je ugljikohidratima, a glikemijski mu je indeks vrlo visok.

Usto je manje bogat vlaknima i mineralima od ostalih namirnica, podsjetio je Weibiao koji već godinu dana sa suradnicima radi na projektu radnog naziva "Ljubičasti kruh" čiji su rezultati objavljeni u listopadu 2015. u više znanstvenih časopisa....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. studeni 2024 00:46