1. Quinoa salata na američki način
U velikoj tavi uskuhati vodu, dodati quinou, kuhati 10-ak minuta. Procijediti, isprati hladnom vodom, osušiti, te je prenijeti u veliku zdjelu. Dodati krastavce, luk, rajčicu, pečeni poriluk, pečenu crvenu papriku, peršin, mentu, majčinu dušicu, maslinovo ulje, ocat, sok od limuna, sol, papar i po želji mladi kozji sir.
2. Turska salata od leće i bundeve
Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva. Staviti leću, luk, češnjak i pola žličice soli u visoku tavu, dodati četiri šalice hladne vode i pustiti da prokuha. Smanjiti toplinu na lagano i pirjati 15-20 minuta, ili dok leća ne omekša. Ocijediti, odbaciti luk i češnjak. Staviti kockice bundeve na pladanj obložen papirom za pečenje, poprskati maslinovim uljem, začiniti solju i paprom. Peći 40-45 minuta,...
U velikoj tavi uskuhati vodu, dodati quinou, kuhati 10-ak minuta. Procijediti, isprati hladnom vodom, osušiti, te je prenijeti u veliku zdjelu. Dodati krastavce, luk, rajčicu, pečeni poriluk, pečenu crvenu papriku, peršin, mentu, majčinu dušicu, maslinovo ulje, ocat, sok od limuna, sol, papar i po želji mladi kozji sir.
2. Turska salata od leće i bundeve
Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva. Staviti leću, luk, češnjak i pola žličice soli u visoku tavu, dodati četiri šalice hladne vode i pustiti da prokuha. Smanjiti toplinu na lagano i pirjati 15-20 minuta, ili dok leća ne omekša. Ocijediti, odbaciti luk i češnjak. Staviti kockice bundeve na pladanj obložen papirom za pečenje, poprskati maslinovim uljem, začiniti solju i paprom. Peći 40-45 minuta,...