StoryEditorOCM
Hranaljetni deserti

Sedam jednostavnih i neodoljivo mirisnih slastica od bresaka

Piše PSD.
4. srpnja 2015. - 18:07
1. Sladoled od bresaka

Breskvama skinuti koru, izblendati ih, te na dva decilitra kaše dodati isto toliko čvrstog jogurta, i sto grama šećera. Izmiješati, staviti u posudice, zamrznuti. Kada se stegne poslužiti, uz šlag po želji.

2. Brzi kolač s breskvama

Sastojci se mjere na šalice: dvije šalice brašna, po jedna šećera u prahu i mlijeka, i žličica sode bikarbone. To se dobro izmiješa, te se doda stotinjak grama na sitno izrezanih ušećerenih komadića bresaka i malo cimeta. Usuti na namašćen i pobrašnjen lim za pečenje, peći na tihoj vatri dok se korica ne zarumeni.

3. Osvježavajuća ljetna torta od bresaka



Oko 700 grama bresaka oprati, očistiti koru, te ih izrezati na srednje debele ploške. Sa strane pomiješati 150 ml ruma, cimeta i jedan do dva vanilin...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. studeni 2024 07:52