StoryEditorOCM
HranaGastronomski Machu Picchu

Posjetili smo slavnog peruanskog chefa Virgilia Martineza: Ključ našeg uspjeha bila je odluka da svijetu predstavimo vlastitu tradiciju, namirnice i ljude

15. siječnja 2019. - 11:01
000-Central-Lima02

Peruanac Virgilio Martinez posljednjih je godina pravi superstar u svijetu gastronomije, a njegov "Central" u Limi već je dulje vrijeme na samom vrhu popisa liste "The Worlds 50 Best Restaurants" (broj 6. za ovu godinu). Ako zaboravljeni sveti grad Inka već cijelo stoljeće privlači u Ande turiste sa svih strana svijeta, druga obavezna stanica prilikom dolaska u Peru postao je upravo njegov restoran, koji je bez pretjerivanja, u što smo se i sami uvjerili, pravi gastronomski Machu Picchu.

Virgilio je učenik slavnog Gastona Acurija, koji je njihovo nacionalno jelo ceviche (sirova riba marinirana u limeti i ljutoj papričici koju su im donijeli japanski doseljenici) i peruansku kuhinju proslavio diljem svijeta, a čije mu lekcije, po vlastitu priznanju, i danas koriste u vođenju...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. studeni 2024 22:24