StoryEditorOCM
Hranačudesna biljka

Porcija ove pseudožitarice dnevno može doslovno spasiti život. Ima protuupalna svojstva, pomaže u mršavljenju, ne sadrži gluten, te je odličan izbor i za dijabetičare

Piše PSD
12. travnja 2021. - 09:54

Sve je popularnija, i to ne samo među vegetarijancima. Riječ je o dobro iskoristivoj biljci jer se, osim sjemenki, mogu jesti i listovi, a uz to je izuzetno hranjiva - piše Nina Čiča za Živim.hr.

Kvinoja je namirnica kojoj zbog brojnih zdravstvenih dobrobiti vrlo brzo raste popularnost, i to ne samo među vegetarijancima. S razlogom. Iako se sjemenke kvinoje mogu kuhati i jesti na sličan način kao i mnoge žitarice, biljka je zapravo puno sličnija cikli i špinatu nego žitaricama te je stručnjaci ubrajaju u tzv. pseudožitarice ili lažne žitarice.

Riječ je o dobro iskoristivoj biljci jer se, osim sjemenki, mogu jesti i listovi, a uz to je izuzetno hranjiva. U svijetu se uzgaja više od 120 vrsta kvinoje, no one najčešće vrste koje su dostupne u supermarketima i...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 22:58