StoryEditorOCM
HranaPROMIJENITE NAVIKE

Ove posude u kuhinji vjerojatno nikad niste oprali, a upravo su one ‘leglo salmonele‘! Shvatit ćete da i sami ovo radite, doć će vam loše

Piše Mozaik SD
27. listopada 2022. - 22:44

Znanstvenici sa Sveučilišta Rutgers u New Brunswicku otkrili su da su bočice za začine mjesto za koje je najvjerojatnije da je kontaminirano salmonelom nakon pripreme hrane.

U eksperimentu koji su proveli, naime, pokazalo se da je polovica posudica za začine bila kontaminirana nakon što su bile upotrijebljene pri kuhanju.

Razlog tome je što svi vodimo brigu o tome da nam posuđe i pribor za jelo budu čisti, a na posudice za začine zaboravljamo. A one lako postanu zatrovane kad osoba dira piletinu, puretinu ili neku drugu kontaminiranu namirnicu i zatim posegne za začinom ne opravši prethodno ruke, piše živim.

Jednostavno ne mislimo na bočice za začine: pazimo da uvijek dobro operemo daske za rezanje, radnu površinu, sudoper, posuđe pa čak i kantu za otpatke, a bočice...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 00:57