StoryEditorOCM
HranaBRZO I JEDNOSTAVNO

Odmah napravite duplu dozu ovih božanstvenih peciva s ljetnim breskvama! Da, toliko su dobra!

Piše Lidija Lončarić/Dobra hrana
17. kolovoza 2022. - 08:20

Ako ste kupili veću količinu bresaka i zaboravili je u hladnjaku, Dobra hrana donosi recept kako je brzo potrošiti.

SASTOJCI:

150 g badema

50 g šećera za kremu

30 g bijelog brašna

prstohvat soli

60 g maslaca

2 žlice amaretta

1 jaje

1 žličica ekstrakta vanilije

1 jaje za premazivanje

2 žlice šećera + korica pola limuna za posip

1 pakiranje lisnatog tijesta

2 žlice džema od marelica ili po želji

2-3 breskve i/ili nektarine

PRIPREMA:

Bademe tostirajte, ohladite i sameljite u blenderu. Dodajte šećer pa još kratko blendajte, a onda dodajte brašno i sol pa ponovite postupak. Smjesi potom dodajte maslac, jaje, amaretto i vaniliju i ponovno blendajte dok ne dobijete gustu, zrnatu pastu. Lisnato tijesto podijelite na jednake dijelove i premažite ih kremom od badema. Na svaki posložite...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. studeni 2024 06:03