Ako ste kupili veću količinu bresaka i zaboravili je u hladnjaku, Dobra hrana donosi recept kako je brzo potrošiti.
SASTOJCI:
150 g badema
50 g šećera za kremu
30 g bijelog brašna
prstohvat soli
60 g maslaca
2 žlice amaretta
1 jaje
1 žličica ekstrakta vanilije
1 jaje za premazivanje
2 žlice šećera + korica pola limuna za posip
1 pakiranje lisnatog tijesta
2 žlice džema od marelica ili po želji
2-3 breskve i/ili nektarine
PRIPREMA:
Bademe tostirajte, ohladite i sameljite u blenderu. Dodajte šećer pa još kratko blendajte, a onda dodajte brašno i sol pa ponovite postupak. Smjesi potom dodajte maslac, jaje, amaretto i vaniliju i ponovno blendajte dok ne dobijete gustu, zrnatu pastu. Lisnato tijesto podijelite na jednake dijelove i premažite ih kremom od badema. Na svaki posložite...