StoryEditorOCM
HranaJEFTINO, BRZO I FINO

Od starog kruha napravite ovu starinsku međimursku slasticu koje će se tražiti komad više

Piše MOZAIK SD
10. studenog 2022. - 12:36

Kada je ekipa Dobre hrane svojevremeno posjetila pansion i restoran Mamica u Puščinama u Međimurju, vlasnica i chefica Sandra Nedeljko je s njima podijelila recept za piletinu s mlincima, trgance i knedle, ali i sočnu, slatku žemljenjaču. U pitanju je starinski desert za jelo koje se radi od starog kruha, najbolje starih bijelih žemljica koje se zatim umaču u mlijeko te začine dodacima kao što je rum i voće po želji.

Volimo je s pokojom grožđicom i posipanu s malo šećera u prahu, a odlična je i uz žlicu slatkog tučenog vrhnja aromatiziranog, primjerice, vanilijom, kavom ili čak dobrim orašastim maslacem. Dobra ideja je i karamela, a najjednostavnija umutiti džem od marelice s malo vode, dobro zagrijati pa preliti preko komada žemljenjače.

...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. studeni 2024 16:37