StoryEditorOCM
HranaLJETNA SPIZA

Obožavate parmigianu? Isprobali smo je s ‘tajnim‘ završnim slojem, a rezultat je - savršenstvo! Grehota bi bila ne testirati

5. kolovoza 2022. - 21:47

Malo koje jelo toliko obožavamo jesti ljeti kao čuvenu talijansku parmigianu. Riječ je o jelu u kojem dominiraju balancane, rajčice i sir, no poneki "tajni" sastojak čini razliku između dobre i savršene parmigiane.

Jedan od njih su orasi koji u kombinaciji sa zobenim pahuljicama i dvije-tri kapi maslinova ulja čine neodoljiv završni zlaćani sloj koji svojom hrskavošću u kombinaciji s ostalim sočnim sastojcima čini pravu gastronomsku rapsodiju. Nećemo puno filozofirati, već ćemo odmah krenuti na recept:

SASTOJCI:

– 5-6 srednje velikih balancana

– kilogram rajčica

– 1 luk, nasjeckan

– 4 češnja češnjaka

– 5 x 125 g kuglica mozzarelle

– 200 g naribanog parmezana ili grane padano

– svježi listovi bosiljka

– sol, papar

– maslinovo ulje

– orasi, zobene...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2024 23:09