StoryEditorOCM
HranaPROBAJ OVO

Ne znate što danas za jelo? Napravite slasnu mesnu štrucu sa šampinjonima i slaninom u lisnatom tijestu

Piše MOZAIK SD
29. prosinca 2022. - 11:41

Ako volite mesnu štrucu recept donosi Dobra hrana. Trebate meso najprije pirjati, a zatim ga upakirajte u lisnato tijesto, ispecite i poslužite uz prilog kao što je pire krumpir.

SASTOJCI:

600 g mljevene junetine

100 g slanine

100 g šampinjona

1 luk

2 - 3 grančice timijana ili 1 žličica suhog

1 žličica crvene mljevene paprike

1 lovorov list

1 pakiranje svježeg lisnatog tijesta

1 jaje

200 ml bijelog vina

Ulje

Sol i papar

PRIPREMA:

Na ulju najprije pirjajte sitno nasjeckani luk. Kad omekša, dodajte mljeveno meso. Pirjajte dok meso ne dobije boju, a zatim dodajte očišćene gljive koje ste narezali na manje komade. Dodajte i nasjeckanu slaninu.

Pirjajte sve zajedno dok slanina ne otpusti masnoću. Dodajte timijan, crvenu papriku i lovorov list. Začinite soli i paprom. Podlijte bijelim...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. studeni 2024 22:36