StoryEditorOCM
HranaLETJELE SU DESETKE

Otkrivamo kako su mladi imotski kuhari napravili čudo i ‘raspametili‘ svjetske kulinarske face, odali su nam svoje vrhunske recepte! Tko kaže da Imoćani samo znaju za janjca

27. travnja 2022. - 13:53

Jeste li čuli vic o receptu “hobotnica na imotski način”? Ako niste, potražite ga negdje na internetu pa ćete se nasmijati do suza.

Mi ćemo vam samo spomenuti da je u sadržaju pripreme za hobotnicu jedan od glavnih sastojaka mlado pečeno janje s imotskog pobrđa.

Dakako da ćete odmah i komentirati kako Imoćani i nisu baš tako spretni u pripremi morskih delicija. No to je samo razmišljanje onih koji baš i nisu upućeni u spretnost kuhanja ljudi iz srca Dalmatinske zagore. A s ovom istinitom pričom može se to itekako potvrditi. To više što glavnu ulogu u njoj igraju mlade imotske kuharske nade.

Prije nekoliko dana u Supetru na otoku Braču, naime, završilo je veliko i priznato međunarodno kulinarsko natjecanje pod nazivom “Biser mora”. To je ujedno i najveće...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. studeni 2024 05:34