StoryEditorOCM
HranaTRI NAJČEŠĆE OPCIJE

Komad mesa koji želite odmrznuti navečer ostavljate u hladnjaku? Ne radite to, struka savjetuje najzdraviju opciju. U mikrovalnu nipošto želite li ga peći, evo zašto

7. lipnja 2021. - 18:42

Odleđivanje zamrznutih namirnica većina obavlja ostavljanjem u hladnjaku da se "opusti" ili u mikrovalnoj, ali zapravo je to najbolje raditi u hladnoj vodi.

Da, dobro ste pročitali, nije greška: odmrzavajte hranu u hladnoj, a ne u toploj vodi. Nepravilno odmrzavanje mesa nosi sa sobom rizik od razvoja bakterija, te je odleđivanje najsigurnije obaviti u hladnoj vodi.

Hladna voda sprječava razvoj bakterija, dok to nije slučaj s toplom. Prije nego komad mesa ili ribe stavite u zdjelu s hladnom vodom, stavite ga u plastičnu vrećicu koja se može dobro zatvoriti.


Preporuka stručnjaka glasi da se izbjegava odmrzavanje mesa u hladnjaku. Problem je u dugotrajnom procesu i razvoju bakterija.

Profesor s norveškog Sveučilišta znanosti, Bjørg Egelandsdal, kaže kako zapravo do...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. studeni 2024 19:41