Kada je u pitanju kombinacija sira i vina važno je postići balans kao u braku, jednostavno nitko ne smije previše dominirati - kroz šalu je pojasnio Đuro Hehet, voditelj Dukatove radionice "Mala škola kušanja sira" u petak održane na Vinskom podrumu.
Budući da je za njim više od četiri desetljeća radnog iskustva, ovaj Sirelin majstor sira, bio je pravi izvor korisnih i zanimljivih informacija, počevši od daleke povijesti do današnjih trendova u industriji sira.
Tako su neupućeni mogli otkriti da je prvi sir nastao prije četiri tisuće godina i to, kao i većina najboljih stvari na svijetu, posve slučajno dok su nomadski narodi viškove pomuzenog mlijeka skladištili u životinjskim želucima.
U međuvremenu je, hvala Bogu, izumljen hladnjak, u kojem valja čuvati sireve...
Budući da je za njim više od četiri desetljeća radnog iskustva, ovaj Sirelin majstor sira, bio je pravi izvor korisnih i zanimljivih informacija, počevši od daleke povijesti do današnjih trendova u industriji sira.
Tako su neupućeni mogli otkriti da je prvi sir nastao prije četiri tisuće godina i to, kao i većina najboljih stvari na svijetu, posve slučajno dok su nomadski narodi viškove pomuzenog mlijeka skladištili u životinjskim želucima.
U međuvremenu je, hvala Bogu, izumljen hladnjak, u kojem valja čuvati sireve...