StoryEditorOCM
HranaMATERINA SPIZA

Kad se Ruskinja u Splitu zaželi doma, sprema perepeči: isprobajte i vi ovo toplo jelo od tijesta punjenog mesom

29. prosinca 2018. - 21:40

Zahvaljujući majci Raisi, maštovitoj kuharici u njihovoj obitelji, Ruskinja Oksana Orlić jako voli isprobavati nove recepte, širiti znanja i vidike, zbog kojih se iz rodnog kraja preselila u drugu državu. Majka bi im, kaže Oksana, uvijek govorila "probajte kuhati, neću vam zabranjivati, svatko ima pravo na pogrešku u životu, jer je i to način da se nešto novo nauči".

Oksani u Hrvatskoj, priznaje nam, jako nedostaje mamina hrana i miris doma. A jedno od jela koje je vraća u djetinjstvo i zavičaj su perepeči, toplo predjelo od punjenog tijesta nalik quicheu. I njezin prvi odmah uspjeli recept koji je sama napravila s 12 godina.

- Mama je bila na operaciji, pomagala sam tati kuhati kao starija kćer. Pitao me znam li napraviti tijesto. I napravila sam ga, prisjećajući se...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. studeni 2024 04:56