Neka istraživanja sugeriraju da je kora naranče zapravo najzdraviji dio ploda. Koliko god to možda zvučalo neobično, studije su pokazale da je kora naranče bogata flavonoidima i nekim drugim važnim fitokemikalijama koje imaju brojne dobrobiti za zdravlje. Kako biste dobili sliku, evo primjera: dok meso naranče sadrži oko 71 miligram vitamina C, kora sadrži čak 136 miligrama. Kora također obiluje bakrom, kalcijem, magnezijem, folnom kiselinom, vitaminom A te vitaminima B skupine, kao i prehrambenim vlaknima. Svi ti nutrijenti doprinose ljudskom zdravlju na razne načine, piše Živim.
StoryEditorOCM
HranaVITAMINSKA BOMBA
Jeste li znali da kod guljenja naranče bacamo najzdraviji dio ploda? Evo koje zdravstvene benefite donosi i za što se sve može koristiti
19. prosinca 2022. - 08:56
Shutterstock
1. Sprječava rak
Prema rezultatima istraživanja, flavonoidi u narančinoj kori blokiraju protein (RLIP76) koji se povezuje s rakom. Uz to, kora sadrži i tvar koja...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?