Kada temperature porastu iznad 30 stupnjeva, bacamo se na kauč ispod klime i gubimo volju za kuhanjem.
Kad se tome doda činjenica da smo u uredu i da radimo do kasno, te da nemamo "blagog pojma" što bismo spremili kad se vratimo kući, a da bude brzo i ukusno, spasonosni prijedlozi, poput ovih iz Dobre hrane, zaista dobro dođu.
Donosimo vam tri recepta za tri jela, koja su gotova za pola sata.
Šurlice s jajima, feta sirom i slanutkom
Sastojci:
250 g tjestenine (sa šparogama, po želji)
150 g feta sira
100 g konzerviranog slanutka
2 tvrdo kuhana jajeta
3 kivija (može i bez)
sol
papar
bučino ulje
jabučni ocat
Priprema:
Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju u puno uzavrele i posoljene vode. Rupičastom žlicom tijesto izvadite u posudu, dodajte žlicu maslinova ulja, promiješajte...