I ovog ljeta njemački barmeni gostima će, kao i prethodnih godina ponuditi novi trendi koktel, a nakon prošloljetnog Aperol Spritza ili Huga, popularnog prije par godina, ovog će ljeta popularan biti Portonik, koktel od bijelog porta i tonika.
Mješavina dvaju pića već je dugo popularna u Portugalu, a sada kreće u osvajanje europskih kafića.
Barmeni kažu da ga je lako pripraviti; potrebno je izmiješati jednaku količinu tonika i bijelog porta te dodati sitno mrvljeni led, uz krišku limuna koja se može zamijeniti kriškom krastavca i limete. Poznavatelji koktela tvrde da je Portonik odlična alternativa klasičnom Gin-toniku.
Bijeli porto pravi se od desetak raznih vrsta bijeloga grožđa u portugalskog dolini Douro i treba ga razlikovati od češće korištenog i poznatijeg...
Mješavina dvaju pića već je dugo popularna u Portugalu, a sada kreće u osvajanje europskih kafića.
Barmeni kažu da ga je lako pripraviti; potrebno je izmiješati jednaku količinu tonika i bijelog porta te dodati sitno mrvljeni led, uz krišku limuna koja se može zamijeniti kriškom krastavca i limete. Poznavatelji koktela tvrde da je Portonik odlična alternativa klasičnom Gin-toniku.
Bijeli porto pravi se od desetak raznih vrsta bijeloga grožđa u portugalskog dolini Douro i treba ga razlikovati od češće korištenog i poznatijeg...