StoryEditorOCM
HranaANTE KAPOVIĆ

‘Fali nam pravi dalmatinski street food‘: upoznajte mladog perspektivnog šibenskog kuhara i zaljubljenika u borilačke vještine

Piše Toni Veljača
17. travnja 2022. - 19:55
Šibenčanin Ante Kapović osvojio je kulonarsku stipendiju sudjelovanjem na projektu 'Raise the bar'Nikša Stipaničev/Cropix

- To vam je Harvard za kuhare, nema dalje od toga - tako nam je, kroz smijeh, mladi i perspektivni kuhar, Ante Kapović, opisao kulinarsku stipendiju koju je osvojio sudjelovanjem na projektu "Raise the bar". Riječ je o programu koji omogućuje mladima iz područja turizma i ugostiteljstva edukaciju i školovanje na renomiranim stranim učilištima. Šibenčanin je tako jedan od četvero dobitnika koji će svoje kulinarsko umijeće dodatno usavršavati izvan granica Lijepe naše.

- Put do stipendije nije bio nimalo jednostavan. Nakon poslanog životopisa, motivacijskog i pisma preporuke, uslijedilo je i tehničko testiranje, odnosno kuhanje. Dobili smo nekoliko osnovnih namirnica s kojima smo morali skuhati jelo za pola sata. Srećom, jelo koje sam pripremio žiriju se baš svidjelo -...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2024 12:36