StoryEditorOCM
HranaNeka zamiriše kuća

Dva recepta za jako ukusne fritule: slijedite tradicionalne upute naših baka ili se odlučite na bržu varijantu

Piše PSD
21. prosinca 2020. - 09:21

Fritule su jedan od naših najpoznatijih recepata, a u skoro svakoj dalmatinskoj kući na Badnjak se bore njihov miris s bakalarom. Ove godine nismo uspjeli kao prijašnjih nauživati se slatkaste delicije na raznim štandovima po gradskim trgovima pa su se mnogi dodatno zaželjeli toga okusa. Zato pretpostavljamo da će i oni koji nisu do sada bili osobito vješti, poželjeti ove godine pripremiti svoje. 

Jedna od kuharica koju ima skoro svaka kuća je ona Dike Marjanović-Radice, Dalmatinska kuhinja, u kojoj se može naći više primjera kako ih napraviti, a nama najdraži je onaj za 'finije uspješne fritule'. S obzirom na to da za njih treba nešto duža priprema, a sadrže i kuhani krumpir, donosimo vam još jedan, provjereno dobar za 'brze fritule'.

Fritule (uštipci) finije...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. studeni 2024 03:45