U kultnom hotelu Caribe Hilton, San Juan, u Portoriku, sagrađenom 1949. godine barmen Ramon Monchito Marrero 15. kolovoza 1954. godine napravio je jednu od perjanica ljetnih osvježavajućih cocktaila s rumom, kokosovim mlijekom, nadolivenu sokom ananasa - Pina coladu.
Kako pripremiti jedan od omiljenih ljetnih koktela otkriva poznati barmen Jure Vojković.
Sastojci:
3 cl bijelog ruma
3 cl kokosova mlijeka
9 cl soka od ananasa
Čaša: huricane ili poco grande
Dekoracija: ananas i kandirana trešnja
Način pripreme:
U električni blender staviti 10-ak kocaka leda i uliti navedenu recepturu, uključiti blender pola minute da se napravi frozen-sirup tekućina i preliti u huricane čašu, staviti ananas i kandiranu trešnju (dekoracija-voće koje simbolizira Pina coladu)
Jurin savjet:
Kao delegat...
Kako pripremiti jedan od omiljenih ljetnih koktela otkriva poznati barmen Jure Vojković.
Sastojci:
3 cl bijelog ruma
3 cl kokosova mlijeka
9 cl soka od ananasa
Čaša: huricane ili poco grande
Dekoracija: ananas i kandirana trešnja
Način pripreme:
U električni blender staviti 10-ak kocaka leda i uliti navedenu recepturu, uključiti blender pola minute da se napravi frozen-sirup tekućina i preliti u huricane čašu, staviti ananas i kandiranu trešnju (dekoracija-voće koje simbolizira Pina coladu)
Jurin savjet:
Kao delegat...