StoryEditorOCM
HranaIdealno za doručak

Donosimo vam recept koji morate probati: u roku od sat vremena imat ćete peciva hrskava izvana, a mekana iznutra; napunite ih jagodama i tučenim slatkim vrhnjem

Piše MOZAIK SD
19. travnja 2022. - 07:45

Američki shortcakes su peciva koja se ne dižu, hrskava izvana, mekana iznutra, a za njihovu pripremu treba svega nekoliko sastojaka. Također, s pripremom i pečenjem, ovi kolačići gotovi su u sat vremena, a dok se peku, napraviti se može i jednostavno punjenje od jagoda i tučenog slatkog vrhnja. Poslužiti ih se može za doručak ili večeru, uz kavu ili čaj, piše Dobra hrana.

Shortcakes izgledom podsjećaju na engleske sconese, no iznutra su nešto zbijenije teksture, a kako je za pripremu potrebna veća količina maslaca, on se itekako osjeti u okusu. Tako zapravo dobivate jednostavno, brzo i okusom bogato pecivo uz koje se baš idealno slažu laganiji dodaci poput tučenog vrhnja i jagoda. Ljeti jagode svakako možete zamijeniti i borovnicama ili sočnim breskvama i...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. studeni 2024 02:58