StoryEditorOCM
HranaISPROBAJTE

Danas napravite mekane jastučiće od dizanog tijesta s makom, provjereni su hit na druženjima

Piše Slavica Šagolj/Dobra hrana
16. listopada 2022. - 08:05

Slavica Šagolj otkriva u Dobroj hrani recept za sočne jastučiće s makom kojima neće moći odoljeti ni najmlađi, ali ni oni najstariji.

ZA TIJESTO:

1 vrećica suhog kvasca

2 žlice šećera

150 ml mlake vode

50 g otopljenog maslaca

50 ml mlaćenice

250 g glatkog brašna

prstohvat soli

pola žličice muškatnog oraščića

ZA NADJEV:

200 g maka

sok i korica jednog limuna

100 g šećera u prahu

100 ml soka od jabuke

Za glazuru:

50 g pekmeza od marelica

1 žlica soka od limuna

PRIPREMA:

U mlaku vodu dodajte kvasac i šećer te pustite da se zapjeni. U posudu za miksanje stavite brašno, sol i muškatni oraščić pa pomiješajte. Smjesi dodajte zapjenjeni kvasac te miješajte nastavcima za tijesto. Dodajte mlaćenicu sobne temperature i otopljeni maslac. Zamijesite tijesto....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. studeni 2024 03:27