Napravite brzi umak, dodajte losos i malo sira pa sve zajedno zapecite s omiljenim njokima danas za ručak, predlaže Dobra hrana.
SASTOJCI:
500 g njoka
2 žlice maslaca
1 žlica brašna
300 ml mlijeka
prstohvat muškatnog oraščića
1 žličica senfa
3 žlice parmezana
2 veća odreska lososa
1 žlica kopra
sol i papar
PRIPREMA:
U posudi najprije otopite maslac, pustite da se zapjeni pa dodajte brašno. Dobro promiješajte dok ne dobijete pastu, a zatim prelijte toplim mlijekom. Kuhajte uz miješanje dok ne dobijete gust umak. Dodajte muškatni oraščić, kopar, sol, papar i senf. U vatrostalnu posudu stavite njoke, prelijte ih dobivenim umakom, dodajte komadiće lososa koji ste najprije ispekli. Pomiješajte te pospite parmezanom. Pecite oko 30 do 40 minuta na 180 stupnjeva, dok njoki ne...