StoryEditorOCM
HranaMALI TRIKOVI

Bjelanjke vam je uvijek ‘tlaka‘ mutiti? Imamo najbolje savjete, uz njih nema teorije da vam Pavlova ne uspije, svi će tražiti recept!

Piše MOZAIK SD
17. svibnja 2022. - 08:20

Slastica koja je okupirala apsolutno sve društvene mreže je šarmantna mini Pavlova. U svim verzijama i veličinama. Bijela podloga poput oblaka ukrašena kremom i obiljem bobičastog voća, malo koga može ostaviti ravnodušnim. A zašto i bi? Jer proljetni mjeseci rezervirani su upravo za ovakve posebne slastice, piše Dobra Hrana.

Bazno tijesto - meringa sastoji se od bjelanjaka. I tu je ona prva zamka. Bjelanjci, naime, obavezno moraju biti sobne temperature. To imajte na umu prije pripreme, te taj maleni protein izvadite iz hladnjaka par sati prije pripreme. Kada krenete miksati bjelanjke krenite s najmanjom brzinom te ju postupno povećavajte. Bjelanjke dobro zapjenite, lagano miješajte da u njima nastane i ostane što više zraka.

Prstohvat soli koji dodajte kao sljedeći...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. prosinac 2024 13:52