StoryEditorOCM
Društvena mreža'Zašto je tu?!'

Svaki Dalmatinac zna za njega, ali Amerikancima nikako ne paše: na društvenim mrežama dignuli uzbunu zbog 'uljeza' u hrani, objašnjenje ih je iznenadilo

Piše J. V.
11. srpnja 2019. - 23:29

Oni koji nisu navikli na domaću spizu, ili pak nikada nisu zavirili u ono što se krčka u vlastitoj im kuhinji, zacijelo nisu ni eksperti kad su u pitanju kulinarske tajne i trikovi. Na stolu ih dočeka gotov proizvod, pa se ni ne pitaju kako je samo jelo tako ukusno, zbog čega se traže "repete" i koliko sati je samo utrošeno na ono što se "riješi" u desetak minuta... Odgovor na prve dvije stavke mogao bi se lako kriti u - začinima.

A oni koji ne kuhaju, ni ne znaju koliko se samo okusa krije u tim mirisnim vrećicama, biljkama koje "zamirišu" čitavu kuću i susjedstvo. Svakome jelu daju "ono nešto", stoga nisu samo sol i papar aduti u rukavu iskusnih kuhara. 

Dalmatinci će u svoja jela tako stavljati začine poput bosiljka, peršina, kopra, majčine dušice, lovora,...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. studeni 2024 23:38