StoryEditor
Društvena mrežaNAVIJAČKA ŽILA

Pogledajte kako se pjevalo na ‘Biloj noći‘ u Perthu, karte su rasprodane prije Božića: i treća generacija rođena tamo gori za Hajduka

Piše M.K.
16. veljače 2020. - 20:21
U čast Hajduka i Luke Kaliterna osnovana je i klapa koja nosi ime ”Kaliterna”

U australskom Perthu održana je hajdukova "Bila noć" koja je u sjajnom raspoloženju okupila brojne navijače voljenog splitskog kluba, kojima je on ujedno i nacionalni i osobni identitet, kojeg se ne odriču po cijenu ičega.

Mogu biti i druga, pa i treća generacija rođena u Australiji, ali navijačka žila kucavica u njima pulsira jednakom snagom, kao da su svaki dan na tribinama splitskog Poljuda.

Tako su odgojeni, tako je s njima sraslo.

I desetljećima je bujalo dok organizatori okupljeni pri Nogometnom klubu Western Knights, hrvatskom klubu koji postoji već 51 godinu, nisu uzeli stvar u svoje ruke i odlučili se na drugoj strani svijeta pridružiti proslavama Hajdukovih rođendana.

Jedan od najzaslužnijih entuzijasta u ovoj priči je Šime Lozić, čija je familija iz Krila Jesenice, koji je upravo jako angažiran i oko organizacije i okupljanja Hajdukovih navijača u Londonu.

Na "Hajdukovoj Biloj noći" u Perthu i drugi je iz iste loze bio važan kotač zabave, riječ je o Stipi Loziću, predavaču kulinarstva na Sveučilištu Perth, koji je priredio vrhunske delicije.

"Bila noć" ujedno je i najveća zabava Hrvata u Perthu, a ulaznice se rasprodaju čim se pustu u prodaju prije Božića.

U čast Hajduka i Luke Kaliterna osnovana je i klapa koja nosi ime "Kaliterna", a njezin osnivač i prvi tenor, Korčulanin Denis Padovan, vrlo je brzo okupio vokalno vrsne Dalmatince, zaljubljenike u bilu boju, normalno.

Ove godine za zabavu je bila zadužena i grupa "Major Minor" iz Melbournea. 

Izdvojeno

12. srpanj 2020 06:49