StoryEditorOCM
Društvena mreža‘SOČNA‘ TARIFA

Netko renta, netko čisti, ova žena je odlučila za novac tračati! Od toga je kupila dvije kuće, evo istinite priče

Piše J. B.
4. listopada 2024. - 13:41

Iako se brojka nadzornih kamera na našim ulicama sve više povećava, činjenica je da je Dalmacija i prije nadzornih kamera imala svoju alternativu. Bake na prozorima nedvojbeno su postale jedan od mediteranskih simbola. Bez obzira na to o kojem je dobru dana i noći riječ, možete ih pronaći kako upijaju informacije o okolini.

Istraživanje objavljeno u časopisu "Social Psychological and Personality Science" otkrilo je, naime, da svaka osoba dnevno u prosjeku provede 52 minute tračajući. Svi ogovaramo i svi pričamo o drugim ljudima, komentiramo njihove živote i postupke.

image
Ilustracija/Aleksandar Tomic/alamy/alamy/profimedia

Miriam (67) iz centralne Kolumbije, međutim, od te je svoje velike strasti napravila vrlo unosan biznis! Svoj talent za prenošenje najsočnijih infotrmacija uspješno unovčava već dugi niz godina. Na snimci koja je postala viralna, i preko koje je svijet saznao za talent i poslovni uspjeh ove gospođe, ona objašnjava kako ima različite tarife ovisno o tome koju priču nudi.

Za "običan trač" potrebno je izdvojiti 5000 dolara, dok oni "sočniji” i nekome osobno vrlo važni mogu dosegnuti i do 10 000 dolara. Posao joj toliko dobro ide da joj je tračanje i prenošenje informacija postalo glavni izvor prihoda. Zahvaljujući tome, navodi se, kupila je dvije kuće. Susjedi, ali i ljudi iz drugih dijelova grada, spremni su platiti iskusnoj tračerici kako bi sakrili ili saznali neke informacije.

Njezin modus operandi vrlo je jednostavan. Svakog dana sjedi ispred kuće, promatra susjede te u bilježnici zapisuje i mobitelom fotografira sve što se događa u susjedstvu. Ističe kako baš kao pravi detektiv ne propušta nijedan detalj. Kao što je i pokazala tijekom razgovora u kući, nemali broj puta je fotografijama svjedočila raznim skandalima, poput nevjere. Sama se prozvala "kraljicom trača” jer, kako ističe, svi vole tračati, ali ona je profesionalac jer "tračanje je njezin poziv”.

Informacije prodaje onome tko ponudi najviše. Navela je i slučaj susjeda preljubnika koji plaća njezinu šutnju, baš kao i njegova ljubavnica. Veoma je tražena, a kad mora negdje otići, njezina teta preuzima njezinu ulogu. Naime i ona ima svoju bilježnicu u kojoj zapisuje sve što vidi dok se Miriam ne vrati.

image
Matthias Balk/AFP

Komentari na društvenim mrežama su, očekivano, vrlo brojni.

Jedni njezin biznis smatraju komičnim, dok drugi ističu ozbiljne posljedice koje tračanje može ostaviti na život osobe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2024 14:15