StoryEditorOCM

Bila je milijunašica i živjela u vili od 8 katova, a sada je u kombiju. Namjerno je odabrala minimalistički život

Piše MOZAIK SD
27. veljače 2024. - 08:31

Nije sve u novcu. To je iskusila i bivša multimilijunašica Caitlin Pyle. Kako prenosi New York Post, napustila je svoj luksuzni način života kako bi živjela kao digitalni nomad. Ova 36-godišnjakinja nekoć je vrijedila 4 milijuna dolara i uspješno je vodila tvrtku za lekturu dok je živjela na Floridi,  sa svojim tadašnjim suprugom, u vili na Floridi s osam katova.

Nakon razvoda doživjela je slom i odlučila prodati svoj posao i nastaviti drugačiji način života. "Otišla sam iz ogromne, prazne kuće i sada putujem s punim radnim vremenom", rekla je Caitlin za New York Post.

Caitlin je kupila kombi Mercedes Sprinter za 88.000 dolara i uložila još 102.000 dolara (nešto manje od 94.000 eura) u obnovu. Sada putuje Sjedinjenim Državama i isprobava nove aktivnosti poput planinarenja. U isto vrijeme, ona radi online kao životni trener u pokretu. To je bila "najbolja odluka" koju je ikada donijela.

Ne žali zbog ove odluke. "U svom novom životu mogu birati vlastite avanture. Sve to radim kako bih udovoljila svom unutarnjem djetetu." Svoju vilu, za koju je morala plaćati oko 180.000 dolara godišnje troškova održavanja, sada iznajmljuje putem AirBnB-a za 25.000 dolara mjesečno.

"Imala sam nekoliko skupih putovanja godišnje. To nije bilo održivo. Sada živim s 20 do 30 dolara po danu i živim život koji sam oduvijek željela živjeti", kaže Caitlin. Zasad se ne planira odreći svog nomadskog života i već šest mjeseci putuje zemljom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 01:26