StoryEditorOCM
Auto motogospodarski program

Toyota Professional gura naprijed s povećanom snagom proizvoda i vodećom korisničkom uslugom

Piše Mozaik SD
28. prosinca 2023. - 11:00

Robna marka Toyota Professional pokrenuta je 2019. kako bi donijela poseban fokus i posvećenost Toyotinoj prisutnosti u segmentu lakih gospodarskih vozila tijekom cijelog korisničkog iskustva, od besprijekorne kupnje do pouzdane kvalitete i pouzdane skrbi nakon prodaje, a sve posvećeno održavanju poslovanja na cesti.

Kombiji PROACE i PROACE CITY, plus njihove varijante za prijevoz putnika VERSO, predvode tržište u pogledu baterijskih električnih pogonskih sklopova kao dio Toyotinog višesmjernog pristupa karbonskoj neutralnosti, a kompletna ponuda Toyote Professional sada uključuje elektrificirane opcije na svim modelima. To naglašava Toyotinu predanost pružanju svim kupcima niza pristupačnih i praktičnih opcija za ubrzavanje tempa smanjenja CO2 emisija, bilo u njihovim privatnim ili poslovnim životima, i doprinos mobilnosti s nultom emisijom u budućnosti.

Uz vrijednu obitelj PROACE, kultni Hilux neuništiva je prisutnost u Toyotinoj profesionalnoj ponudi, sa svojim legendarnim čvrstim izgledom i kvalitetom, izdržljivošću i pouzdanošću (QDR). Od predstavljanja u Japanu 1968. godine, Hilux je postao jedno od Toyotinih najviše prepoznatljivih radnih vozila, kod kuće u gradu i u svom elementu na najtežim terenima na svijetu, što potvrđuju njegove tri pobjede na iscrpljujućem reliju Dakar i uzastopnim Raid Championship titulama na FIA Svjetskom prvenstvu u reliju.

Taj snažan portfelj proizvoda i predanost brizi o kupcima u središtu su planova Toyote Professional za jačanje svoje pozicije u sektoru lakih gospodarskih vozila. U 2022. godini prodaja vozila iznosila je 119.000 jedinica i na putu je postizanja novog rekorda od preko 140.000 jedinica ove godine. Toyota namjerava ubrzati taj rast i ima ambiciju premašiti 200.000 prodanih jedinica s tržišnim udjelom od preko 6% u 2025. kako bi postala jedan od prva četiri igrača na tržištu.

Poboljšano iskustvo za kupce počet će kroz potpuno novi maloprodajni koncept, Toyota Professional Centre, koji izražava obnovljenu marku Toyota Professional unaprjeđujući stručnost i predanost distributera, kao i sveobuhvatan paket rješenja za brigu o kupcima.

Počevši od sljedeće godine, Toyota Professional centri u postojećim prodajnim salonima donijet će novi fokus na gospodarska vozila putem namjenskog prostora za izlaganje i održavanje unutar salona, nadopunjenog stalnim brendiranim vanjskim izložbenim prostorom. Kupci mogu iskoristiti konzultante specifične za laka gospodarska vozila, koji razvijaju svoju stručnost za tržište putem opsežnog i stalnog programa obuke.

Od 2025., samostalni Toyota Professional centri podići će tu predanost i uslugu korak dalje dodavanjem novih značajki cjelokupnom putovanju korisničkog iskustva, uključujući održavanje vozila i promociju proizvoda, privlačne vanjske izložbene strukture koje ugošćuju čitav niz vozila i primjere dodatne opreme i konverzije.

Poboljšano iskustvo nije ograničeno samo na distributere. Ažurirane Toyota Professional internetske stranice, uključujući praktičnu značajku "Pomozi mi pri odabiru", čine odabir pravog vozila, dodatne opreme, kao i Toyotinih konkurentnih financijskih i usluga osiguranja jednostavnijim.

Od trenutka kada svoje novo vozilo odvezu iz Toyota Professional centra, kupci će uživati u bezbrižnosti koju donosi sveobuhvatni paket jamstava za sva vozila, uključujući jamstvo od osam godina/160.000 km za baterijska električna vozila (BEV).

Još jedan doprinos posjedovanju bez stresa dolazi od Roadside Assist usluge. U malo vjerojatnom slučaju da nešto pođe po zlu, osigurava brzu pomoć u bilo koje doba dana ili noći, 365 dana u godini kako biste ponovno pokrenuli posao ili odvezli vozilo u najbliži Toyotin servis na popravak.

Tijekom redovnog održavanja, Toyota Professional zadržava kupce na cesti nudeći uslugu zamjenskog kombija, koju je moguće rezervirati unaprijed radi sigurnosti i koja je dostupna za preuzimanje u vrijeme koje odgovara potrebama poduzeća, bilo rano ujutro, kasno navečer ili subotom.

Kako bi se osiguralo da je održavanje završeno što je brže moguće, a vrijeme zastoja dodatno smanjeno, Toyota Professional radi na obvezi ekspresne usluge koja osigurava da dva tehničara rade na svakom gospodarskom vozilu na namjenskim radnim stanicama za laka gospodarska vozila. Ova obveza obično rezultira dvostruko bržim dovršetkom poslova održavanja.

Kada se kupac na kraju odluči rastati od svog Toyota Professional vozila, dosadašnja evidencija marke o zadržavanju visokih preostalih vrijednosti u čitavoj ponudi lakih gospodarskih vozila upotpunjuje vrijednost za novac i zadovoljavajuće iskustvo vlasništva.

Sve ove proizvode i usluge za brigu o kupcima pružat će KINTO, Toyota Financial Services i Toyota Insurance Services.

Proširena i obnovljena Toyota Professional ponuda sadrži elektrificirane opcije u svakoj fazi opsežnog niza vrijednih rješenja, koja odgovaraju robusnom, odvažnom stilu s učinkovitom izvedbom i iznimnim opterećenjem.

Toyota Professional ponuda utjelovljuje jaku Toyotinu reputaciju kvalitete, izdržljivosti i pouzdanosti (QDR), kao i pružanje svestranih, praktičnih opcija za tvrtke svih vrsta.

Odvažna promjena podiže svestrane PROACE i PROACE CITY platforme, s potpuno novim prednjim dizajnom koji stvara upečatljiv dojam i postavlja ton za suvremeno ažuriranje iznutra i izvana, naglašeno s prednjom stranom s njenim čistim linijama. Odsutnost gornjih rešetki za hlađenje između prednjih svjetala stvara sofisticiran, osebujan izgled, dok donja rešetka u obliku trapeza odražava slična dizajnerska rješenja u Toyotinoj ponudi i stvara snažan stil, naglašen novim prednjim svjetlima, uključujući Full LED opcije, i kotače od lake legure.

Svjež novi izgled unaprjeđuje i kabinu, gdje je najnovija oprema ugrađena unutar čvrstih, udobnih unutarnjih obloga. Modeli više razine imaju nove digitalne ploče s instrumentima i 10-inčne zaslone osjetljive na dodir za potpuno povezani infotainment sustav, koji uključuje ugrađenu navigaciju, dok novi kožni upravljač poboljšava udobnost i izgled.

Kompletna Toyota Professional ponuda nudi proširenu zaštitu putem najnovijeg Toyota Safety Sense paketa aktivne sigurnosti i sustava pomoći vozaču, koji uključuje prilagodljivi tempomat od 30 km/h, inteligentnu pomoć pri kontroli brzine s opcijskim upozorenjem na prekoračenje brzine i poboljšanu pomoć za držanje prometne trake. Parkiranje je olakšano pomoću sustava pomoći pri bočnom parkiranju s detekcijom mrtvog kuta, koji upozorava vozača na vozila koja se približavaju i koja mogu biti teško vidljiva tijekom paralelnog parkiranja. Nove sigurnosne mjere također su implementirane u konstrukciju PROACE i PROACE CITY, uključujući nove prednje bočne zračne jastuke na prednjim sjedalima, novi dizajn branika, sklopivi stup upravljača i ažurirane strukturne dijelove za veću čvrstoću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 15:58