StoryEditorOCM
Auto motoglobalni partner

Toyota počinje s isporukom vozila za Igre u Parizu, obilježavajući prekretnicu u inkluzivnijoj i održivijoj mobilnosti

Piše Robert Radica
18. ožujka 2024. - 10:30

Toyota, kao svjetski partner u mobilnosti Međunarodnog olimpijskog odbora i Međunarodnog paraolimpijskog odbora, započela je s prvim isporukama vozila za podršku Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama Pariz 2024., naglašavajući svoju predanost tome da Pariz 2024. postane inovativan izlog održive mobilnosti. Započinje osiguravanjem da se sportaši, dionici, osoblje, volonteri i gledatelji mogu kretati sigurno uz smanjeni utjecaj na okoliš.

Ceremonija primopredaje ključeva flote Pariz 2024. održana je 1. ožujka, uz kultnu pozadinu sjedišta Pariz 2024. (zgrada Pulse), u nazočnosti Tonyja Estangueta, predsjednika Pariza 2024., Yoshihiroa Nakate, predsjednika i izvršnog direktora Toyota Motor Europe, Franka Marotte, izvršni direktor Toyote Francuska i Didier Gambart, predsjednik KINTO Europe.

Ovaj simboličan događaj ne samo da označava suradnju između Toyote i Olimpijskih i Paraolimpjskih igara Pariz 2024., već također otkriva posebno dizajniranu primjenu vizualnog identiteta Pariza 2024., ističući Toyotinu višestruku strategiju prema ugljičnoj neutralnosti, pri čemu se svaka tehnologija prisutna na Igrama može identificirati namjenskim bojama.

Sveukupno, Toyota će osigurati flotu osobnih vozila od više od 2650 elektrificiranih vozila i 700 električnih rješenja mobilnosti zadnje milje. Među tim rješenjima je 250 Accessible People Movers (APM), redizajniranih za Pariz 2024. i proizvedenih u Europi.

Toyotin vizualni identitet u Parizu 2024.

Tijekom Olimpijskih i Paraolimpijskih igara Pariz 2024., sva Toyotina vozila, uključujući elektrificiranu flotu i napredna rješenja za mobilnost, usvojit će posebno dizajnirani vizualni identitet Pariza 2024., naglašavajući snažno partnerstvo između Toyote i Igara. Jedinstveni dizajn će naglasiti Toyotinu višestruku strategiju prema ugljičnoj neutralnosti, gdje će se svaka od tehnologija, prisutnih na Igrama, moći identificirati kroz namjenske boje.

image
André Ferreira/Toyota

“Dizajni za parišku flotu automobila 2024. stvoreni su korištenjem grafičkih elemenata izravno iz izgleda Igara (gradijenti, pruge, točkice, ikonične znamenitosti koje podsjećaju na francuske kulture i ‘art de vivre‘. To stvara snažnu vizualnu vezu između Igara i aktivnosti u igrama na igralištima i izvan njih. Naglasili smo dinamičnost vozila s elegantnim dizajnom uključujući sjajne bannere i matirane zaštitne znakove. Na kraju, pažljivo smo odabrali boje za svaku od tehnologija, u skladu s našom višestrukom strategijom. Odabrali smo plavu boju za vozila s vodikovim gorivnim ćelijama (plava predstavlja boju vode, jedinu emisiju koju emitira ispušna cijev vozila), zelenu za baterijska električna vozila (zelena predstavlja prirodu što označava nultu emisiju ispušne cijevi BEV-a), dok ljubičasta je odabrana za hibridna i plug-in hibridna vozila, kao treća boja mjesta natjecanja Pariz 2024.“ - Kaže Jaime Noriega, tehnički direktor Styling Division Toyota Motor Europe.

Strategija s više staza koja pokazuje predanost ugljičnoj neutralnosti. Održivost je značajan dio Toyotine predanosti izgradnji boljeg svijeta, što je naglašeno njezinim izazovom zaštite okoliša 2050., do kojeg datuma tvrtka namjerava postići neutralnost ugljika na globalnoj razini – a u Europi do 2040. godine.

“U Toyoti smo sretni što smo krenuli na ovo putovanje s Parizom 2024., što predstavlja primjer naše predanosti pionirskim rješenjima za održivu mobilnost. Naš višestruki pristup smanjenju emisija ugljičnog dioksida je srž Toyotine flote koja će biti dostupna olimpijskoj i paraolimpijskoj obitelji u Parizu 2024. Toyota će u Pariz dovesti 100% elektrificiranu flotu osobnih vozila, u skladu s našom obvezom za smanjenje emisije ugljika.“ - Yoshihiro Nakata, predsjednik i izvršni direktor Toyota Motor Europe.

Zaposlenici Pariza 2024. iskusili su profesionalnu mobilnost uz KINTO dijeljenje automobila

Uz osiguranje službene flote vozila za Pariz 2024., zaposlenici Organizacijskog odbora već su iskusili Toyotinu uslugu dijeljenja automobila KINTO Share od rujna 2023. Ova fleksibilna usluga mobilnosti podržava njihove profesionalne potrebe tijekom pripremne faze, posebno kada putuju u udaljenija mjesta događanja koja nisu lako dostupna javnim prijevozom.

Flota KINTO Share primjer je inkluzivnosti i pristupačnosti. Već sada visoke stope iskorištenosti i pozitivne povratne informacije od zaposlenika Paris 2024. ističu učinkovitost i vrijednost usluge KINTO Share za Organizacijski odbor.

image
André Ferreira/Toyota

Pružanje rješenja ‘Mobilnost za sve‘

Toyota je također isporučila prve jedinice C+Walk S zaposlenicima s invaliditetom Paris 2024., omogućujući im da se slobodno kreću unutar zgrade Pulse. Ovo je prva od 700 jedinica koje će Toyota isporučiti sportašima, osoblju i gledateljima kako bi podržali „Mobilnost za sve“ tijekom Igara.

“Suradnja s Toyotom kao globalnim partnerom za mobilnost Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Parizu 2024. omogućuje nam djelovanje prema pristupačnijoj i inkluzivnijoj mobilnosti. I odgovorniji, budući da smo usredotočeni na naš cilj smanjenja emisija stakleničkih plinova u svakom aspektu Igara u Parizu 2024. Iskustvo Toyota KINTO usluga dijeljenja automobila za naše zaposlenike sastavni je dio podrške našim ciljevima održivosti. Omogućuje našim zaposlenicima održivije i sigurnije kretanje tijekom priprema za Igre, postavljajući visoke standarde za izvrsnost mobilnosti tijekom Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Parizu 2024. Štoviše, pružajući inkluzivna rješenja za naše osoblje s invaliditetom, poput C +Walk, primjer je Toyotine predanosti mobilnosti za sve. Želim zahvaliti Toyoti na njihovoj predanosti dijeljenju i ostvarenju naših ambicija!“ - Tony Estanguet, predsjednik Pariza 2024.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 09:08