<p>ZA SLOBODNU<br>
Split, 200524.<br>
Skmer akademija.<br>
Cooking show za klijenta - Perutninu Ptuj.<br>
GORDANA & NENAD

Pileće polpete sa začinskim biljem

Piše PSD.
Foto Vojko Basic/Cropix
16. srpnja 2024. - 09:17

Sastojci:

500 g pilećih prsa Međimursko pile (samljeti ili natrgati na komadiće)

1 šalica krušnih mrvica

1 velika kapula, nasjeckana na sitno

2 žlice vlasca

2 žlice peršina

1 žlica timijana

2 čajne žličice Worcester umaka

1 jaje, lagano umućeno

feta ili chedar sir

voćni ajvar/"mango sweet chilli" umak

Priprema:

Sve sastojke pomiješajte u zdjeli pa smjesu podijelite na osam dijelova i oblikujte u polpete.

U gril tavi zagrijte malo ulja pa polpete popržite sa svake strane po pet minuta. Kad okrenete prvu stranu polpete, pospite je feta ili chedar sirom, a vrh zalijte voćnim ajvarom ili sličnim umakom.

Servirajte uz kruh ili rižu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. studeni 2024 12:26