<p>ZA SLOBODNU<br>
Split, 200524.<br>
Skmer akademija.<br>
Cooking show za klijenta - Perutninu Ptuj.<br>
gordana & nenad

Pileća krilca na kineski način

Piše PSD.
Foto Vojko Basic/Cropix
16. srpnja 2024. - 09:20

Sastojci:

1 kg pilećih krila Perutnina Ptuj Pipo

2 žlice ulja

4 žlice meda

1 žlica crnog vina

1/3 litre soja umaka (tamnog)

1 žlica đumbira

2-3 češnja češnjaka

Priprema:

Sve sastojke pomiješajte pa u marinadu uvaljajte pileća krilca i pustiti da se mariniraju - najbolje tri do četiri sata ili više.

Posložite krilca u lim za pečenje i pecite na laganoj temperaturi otprilike jedan sat i 15 minuta.

Kad je gotovo, poslužite uz rižu ili drugi prilog po izboru.

Savjet:

Ako je moguće, neka krilca ostanu nekoliko sati u marinadi kako bi bila što sočnija!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. studeni 2024 12:26