StoryEditor
Ostalotajanstveni umjetnik

Banksy odao priznanje herojima borbe protiv koronavirusa: ‘Hvala na svemu što činite‘

Piše Hina
7. svibnja 2020. - 08:29
Andrea Pattaro/AFP

Tajanstveni britanski umjetnik Banksy odao je priznanje zdravstvenim radnicima novim djelom u općoj bolnici Southampton, a platno čija je slika objavljena na njegovu Instagramu u srijedu postavljeno je kao priznanje zaposlenicima te bolnice u borbi protiv koronavirusa.

Slika prikazuje malog dječaka u majici kako kleči pokraj kante za smeće. On je svoje uobičajene heroje igračke Batmana i Supermana, koji su odbačeni u kanti, zamijenio novim herojem - medicinskom sestrom.

Poput Supermana i sestra ima ispruženu ruku i nosi masku za lice, kapu i pregaču sa znakom crvenog križa, što je jedini element u boji na crno-bijelom platnu.

View this post on Instagram

. . Game Changer

A post shared by Banksy (@banksy) on

Prema BBC-iju, umjetnik je uz platno ostavio poruku bolnici u kojoj piše "Hvala na svemu što činite. Nadam se da će malo razvedriti prostor, iako je crno-bijelo."

Platno veličine četvornog metra "Prekretnica" ostat će u bolnici do jeseni i potom će biti ponuđeno na dražbi, a novac će biti uplaćen britanskom zdravstvenom osiguranju.

Ravnateljica bolnice Paula Head kazala je da su svi u bolnici zahvalni na platnu. Anonimni umjetnik postao je slavan nakon serije provokativnih grafita širom Engleske koji se često bave kritikom društva.

Izdvojeno

28. srpanj 2020 09:40