Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
Književnostodvažna djeca

Nakon svjetovnih knjiga za mlade bunotvnice splitski Verbum objavio biblijske priče za hrabre dječake i djevojčice Melisse Alex

Piše PSD.
9. veljače 2020. - 14:35
Verbum

Nakon knjiga “Priče za djevojčice buntovnice” i “Priča za dječake”, koje su se na hrvatskom tržištu pokazale uspješnima, splitski Verbum izišao je s dvjema knjigama koje se naslanjaju na taj trend.

To su “Biblija za hrabre djevojčice” i “Biblija za hrabre dječake”. Obje knjige autorski potpisuje Melissa Alex, a obje je prevela Marina Vidoš.

Jedna nosi podnaslov “pripovijesti o iznimnim ženama iz Biblije”, a druga pripovijeda o dječacima. Od biblijskih žena obrađene su Sara, Rebeka, Rahela, Mirjam, Ruta, Noemi, Estera, Elizabeta, Marta i Marija i mnoge druge.

Noa, Abraham, Izak, Jakov, Josip, Mojsije, Jošua, Samson, David, Ilija, Ivan Krstitelj, Petar, Pavao i mnogi drugi nalaze se među iznimnim biblijskim muškarcima.

Obje knjige nastoje “pokazati da Biblija nije puna velikih, teških i nerazumljivih pripovijesti: naprotiv, ona je puna uzbudljivih priča o pustolovinama brojnih hrabrih žena i muškaraca koji su pobijedili svoje strahove i promijenili tijek povijesti! Ova sjajno ilustrirana knjiga sadrži i sve ključne dijelove biblijske povijesti: stvaranje svijeta i priču o Adamu i Evi, izlazak iz Egipta itd., kao i mnogobrojne zgode iz Novoga zavjeta.

Ipak, poseban naglasak stavljen je upravo na žene i muškarce u Bibliji, s kojima se djevojčice i dječaci mogu poistovjetiti, pobijediti svoje strahove i u sebi pronaći ustrajnost i hrabrost za svladavanje svih izazova”.

 

#BIBLIJA#VERBUM#HRABROST

Izdvojeno