Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
Kazališteovo smo dugo čekali

Splićani ne mogu dočekati "Bambinu", a raspoloženje na probama je predobro! Pogledajte kako teku pripreme, prvi donosimo snimke s pozornice

Piše Jasmina Parić
12. veljače 2020. - 08:52
Matko Biljak

Probe za mjuzikl “Bambina” u splitskom HNK-u u samoj su završnici, premijera je na Valentinovo. Kako vele izvođači, kojih je više od osamdeset – uključujući i redatelja Krešimira Dolenčića, autoricu teksta Anu Tonković Dolenčić, autora glazbe Nenu Belana i njegov band “Fiumani”, te glumce i članove zbora i orkestra – raspoloženje na probama tako je dobro da je nemoguće da ne zapljusne i gledalište.

Splićani su već iskazali golem interes za novu predstavu, teatar planira i dodatne izvedbe, a u petak će se vidjeti kako će prihvatiti mjuzikl koji je Dolenčić priželjkivao godinama.

Redatelj koji je više puta postavljao Tijardovićeve operete zaključio je da je u Splitu, gradu glazbe, vrijeme za novi iskorak i glazbeno-scensko djelo koje je bliže našem vremenu.

Osamdesete godine prošlog stoljeća, vrijeme u kojemu je smještena radnja “Bambine”, bilo je kompleksno; grad nam još nije bio “destinacija”, falilo je koječega, živjelo se, možda, i u neutemeljenom optimizmu – ali bilo je boja, dobre glazbe, prepoznatljivih lica, kultnih mjesta i, kažu nostalgičari za tim vremenom kojih je mnogo – bilo je više druženja uživo.

Ako ništa drugo, nije svatko mogao za stolom u kafiću buljiti u svoj mobitel, jer ih još nije ni bilo.

Ugođaj tog vremena oživjet će na sceni splitskog teatra uz glazbu “Đavola”, koja se održala do danas.

#BAMBINA

Izdvojeno