StoryEditorOCM
GlazbaDivota zvuka

Ne propustite glazbenu feštu u Hrvatskom domu: rođendanska večer saksofonista splitske Umjetničke akademije

Piše D. Š.
11. prosinca 2023. - 16:29

Umjetnička akademija u Splitu proslavit će deseti rođendan svog studija saksofona koncertom u Hrvatskom domu u utorak 12. prosinca u 19.30 sati u koncertnoj dvorani Ive Tijardovića, a kao solist nastupit će Nicolas Arsenijevic, jedan od vodećih svjetskih saksofonista, laureat prestižnog Adolphe Sax natjecanja 2014. i 2019. godine. Ulaz je besplatan, pa se publika moli da dođe nešto ranije.

Splitski studij saksofona u kratkom je vremenskom razdoblju postao jedan od najpoželjnijih u ovom dijelu Europe,a na koncertu će se predstaviti ansambli sastavljeni od deset generacija domaćih i Erasmus studenata pa će nastupiti čak 20 izvođača, koji će izvoditi program kompozitora isključivo vezanih uz splitsku akademiju.

Splitska će publika u utorak imati priliku poslušati ansambl studenata saksofona SAX/UMAS pod ravnanjem maestra Harija Zlodre uz solistu Nicolasa Arsenijevica, profesora na Kraljevskom konzervatoriju u Bruxellesu te Konzervatoriju u Versaillesu, kvartet saksofona ENDeM, kojeg čine prva četiri diplomanta sa UMAS-a i ansambl za suvremenu glazbu S/UMAS.

Izvodit će se kompozicije Gordana Tudora i Ivana Božičevića, izvanrednih profesora na UMAS-u, Denija Pjanića te Erasmus studenata Zuzanne Zajde i Maje Brinoveca, koji provode zimski semestar u Splitu.

Splitski studenti redovito solistički nastupaju uz Győr Symphonic Band, orkestar HNK Split i orkestar UMAS, te sudjeluju na prestižnim festivalima, a mnogi su po završetku studija već postali ostvareni glazbenici i profesori na glazbenim školama diljem Hrvatske i u inozemstvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 07:24