stdClass Object ( [id] => 1357017 [title] => Štrajk je gotov, spektakl počinje: do kraja godine izlazi mnoštvo atraktivnih filmova, izdvojili smo najatraktivnije [alias] => strajk-je-gotov-spektakl-pocinje-do-kraja-godine-izlazi-mnostvo-atraktivnih-filmova-izdvojili-smo-najatraktivnije [catid] => 286 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Iako se činilo se da će štrajk glumaca i scenarista ugroziti filmsku produkciju 2024., do konca prosinca najavljene su premijere mnoštva vrlo atraktivnih filmova. Ako svi od njih izađu po planu i ne bude daljnjih odgoda ("Mickey 17" Joon ho-Bonga, novi "Kapetan Amerika" i "Blade", nova "Snjeguljica" i "Fantastična četvorka", treći dio animiranog "Spider-Mana", osma "Nemoguća misija"...), godina djeluje prilično vitalno i potentno. Filmofili imaju izbora napretek od masivnih blockbustera svih žanrova do provokativnih filmova koji predvode tradicionalnu najavu filmske godine. Zabilježite datume i mjesece u kalendaru.

ARGYLLE: MISTERIOZNI ŠPIJUN (1. veljače)

"Argylle" je špijunski odgovor na avanturistički "Lov na zeleni dijamant". Spisateljica (Bryce Dallas Howard) koja piše romane o superšpijunu Argylleu (Henry Cavill, nesuđeni Bond) naći će se zapravo u špijunskoj zavrzlami kad se događaji iz njezine knjige počinju isprepletati sa stvarnosti. Matthew Vaughn specijalizirao se za otkačene humoristične špijunske akciće ("Kingsman") i pravi je izbor za režiju "Argyllea" u kojem glume i Sam Rockwell, Samuel L. Jackson, John Cena, Bryan Cranston, ali i pop-zvijezda Dua Lipa. Špijunska akcija mogla bi biti seksepilnija no ikad.

---

image

‘Argyle‘

Peter Mountain/
---

MADAME WEB + KRAVEN THE HUNTER + VENOM 3 (15. veljače, kolovoz, studeni)

Studio Sony pušta čak tri filma o likovima iz Spider-Manova svemira. "Madame Web" u paukovu mrežu isprepleće titularnu bolničarku (Dakota Johnson) koja otkriva da ima vidovnjačke moći i udružuje se s tri mlade žene (Sydney Sweeney, Isabela Merced, Celeste O‘Connor) protiv ubojitog protivnika. Filmu ne ide u prilog krah "Marvela", ali njegov veliki adut je Spider-žena u (remek)tijelu Sweeney koju je zapravo ugrizao pauk dok je snimala "Samo ne ti". S druge strane, "Kraven The Hunter" na ekran seli animalnog antagonista stripova o Spider-Manu koji će dokazivati da je najbolji lovac na svijetu i obračunavati se s krivolovcima prije nego što se vjerojatno sretne s Čovjekom-paukom u nekom idućem filmu. Kravena glumi potencijalni novi 007 Aaron Taylor-Johnson, njegova oca Russell Crowe, a redatelj je J.C. Chandor ("Sve je izgubljeno, "Godina nasilja"). Konačno, "Venom 3" će kompletirati trilogiju utemeljenu na komičnom odnosu između Eddieja Brocka i alienskog simbiota Venoma, najpopularnijeg antagonista Spider-Manova svemira. Na samom kraju drugog dijela Venom se sreo s Čovjekom-paukom preko TV ekrana. Hoće li ovaj put susret biti uživo ili ne, još se ne zna, ali popularni Tom Hardy ponovno je u glavnoj ulozi i koautor je priče filma. "We are Venom".

---

image

‘Madame Web‘

Con Film
---

BOB MARLEY: ONE LOVE + BACK TO BLACK (15. veljače, svibanj)

Dugo očekivani biografski filmovi o neprežaljenim glazbenim ikonama koje su prerano otišle s ovoga svijeta. "One Love" donosi priču o najvećoj legendi reggaea Bobu Marleyju (glumi ga Kingsley Ben-Adir) i prati njegov uspon do zvijezda, ali i stvaranje buntovničkih pjesama, preživljavanje pokušaja atentata... Osobno i političko isprepletat će se u filmu o Marleyjevu životu i ostavštini u režiji Reinalda Marcusa Greena ("Kralj Richard"). U "Back To Black" naglasak je na osobnom i priča je sagledana iz perspektive pjevačice Amy Winehouse (Marisa Abela). Snimanje istoimenog albuma te njezin odnos s ocem Mitchom (Eddie Marsan) i suprugom Blakeom Civil-Fielderom (Jack O‘Connell) forte su filma redateljice Sam Taylor-Johnson koja je režirala "Nowhere Boy" o mladom Johnu Lennonu.

---

---

DINA: DRUGI DIO (29. veljače)

Da se nije dogodio štrajk, "Dinu 2" gledali bismo u studenome prošle godine, ali odgoda je samo povećala iščekivanje nastavka putovanja mesijanskog junaka i spasitelja svemira Paula Atreidesa (Timothée Chalamet) u akcijskijem drugom poglavlju pješčane SF sage Denisa Villeneuvea koji bi mogao ekranizirati i "Dune Messiah" Franka Herberta. Chalamet i Zendaya predvode glumačku ekipu prvog filma pojačanu sa zastrašujuće izgledajućim Austinom Butler u ulozi Feyd-Rauthe Harkonnena (glumio ga je Sting 1984.), ali i Florence Pugh, Leom Seydoux i Christopherom Walkenom. Zagrijavanje za dolazak druge "Dine" počinje 8. veljače s povratkom prvog dijela u kina.

---

---

ROAD HOUSE + THE FALL GUY (21. ožujka, 2. svibnja)

Patrick Swayze i Jake Gyllenhaal glumili su 2001. u filmu "time travel" tematike "Donnie Darko". Godinama kasnije, Gyllenhaal se vraća natrag kroz vrijeme u osamdesete i preuzima ulogu u Amazonovu remakeu akcijskog kulta "Road House" koji će pokušati restartirati Swayzeovu izbacivačku akciju na moderan UFC/MMA način (jednu od uloga ima i Conor McGregor). Jesu li Swayzeov i Gyllenhaalov Dalton u rodu ili ne, zasigurno se drže iste "bol ne boli" filozofije. Osamdesete se vraćaju i u kinoakciću "The Fall Guy" ili "Kaskader", (meta)filmskoj verziji stare serije. Ryan Gosling glumi kaskadera Colta koji mora spasiti film u režiji njegove bivše cure (Emily Blunt) kad nestane glavna zvijezda (Aaron Taylor-Johnson), a to uključuje "stvarnu" primjenu jurnjava i tučnjava. Gosling je bio kaskader u "Vožnji", a redatelj David Leitch u stvarnosti. "The Fall Guy" naizgled vozi negdje između filma i zbilje kao potencijalno najugodnije iznenađenje godine, novi "Last Action Hero".

---

image

‘Istjerivači duhova: Ledena prijetnja‘

Con Film
---

ISTJERIVAČI DUHOVA: LEDENA PRIJETNJA + BUBIMIR 2 (11. travnja, rujan)

Duhovite SF horor komedije osamdesetih idu dalje. Krajem ožujka vraćaju se dvije generacije Istjerivača duhova i ukrstit će protonske zrake u borbi protiv "ledene prijetnje". Imamo mlade snage (Paul Rudd, Carrie Coon, Finn Wolfhard, Mckenna Grace), ali i izvorne "ghostbusterse" (Dan Aykroyd, Bill Murray, Ernie Hudson), uključujući i tajnicu (povratnica Annie Potts), a redatelj Gil Kenan je s "Monster House" i "Poltergeistom" pokazao da zna uhvatiti duh osamdesetih. Who you gonna call? Beetlejuice, Beetlejuice, Beetlejuice! Fanovi su izgovorili ime ekscentričnog bio-egzorcista s onoga svijeta i prizvali nastavak jednog od omiljenih filmova osamdesetih. Skoro cijela stara ekipa je ponovno tu, redatelj Tim Burton i glumci Michael Keaton, Winona Ryder i Catherine O‘Hara, a nova imena su popularna Jenna Ortega ("Wednesday"), Willem Dafoe i Monica Bellucci. "Radimo nastavak točno onako kako smo radili prvi film", tvrdi Keaton ciljajući na vizualni i ini pristup svijetu duhova. Fanovi, dakle, mogu biti (bubi)mirni.

---

image

‘Planet majmuna: Novo carstvo‘

20th Century Studios/20th Century Studios
---

GODZILLA X KONG: NOVO CARSTVO + PLANET MAJMUNA: NOVO KRALJEVSTVO (28. ožujka, svibanj)

Novi prilozi popularnim franšizama ne bi trebali biti "majmunska posla", posebice ne "Planet majmuna". Nakon "sudara titana" u megaspektaklu "Godzilla vs. Kong", ikonički nuklearni gušter i divovski gorila udružit će snage (Godzilla x Kong) kad iz središta zemlje izroni nova titanska čudovišna prijetnja i ugrozi opstanak planeta. Adam Wingard režira i ovaj film koji će u pauzi od destrukcije predstaviti i sina King Konga. "Planet majmuna", pak, tipuje i na postapokalitični politički podtekst, ne samo blockbuster spektakl. Priča se odvija nekih 300 godina nakon izvrsne trilogije 2010-ih i Caesarove ere. Majmuni su dominantna vrsta na Zemlji, a jedan od njih gradi novo carstvo koje bi moglo rezultirati diktaturom ako ga ne spriječe čimpanza Noa i pripadnica ljudskog roda Mae.

GRAĐANSKI RAT (travanj)

"Civil War" je još više politički intoniran blockbuster od "Planeta majmuna", a i njegova apokalipsa je realističnija. Iako Alex Garland obično operira u domeni SF-a ili nadnaravnog ("Ex Machina", "Annihilation", "Men"), novi film ovog redatelja, inače najskuplji projekt "indie" kompanije A24, nema takav prefiks. Novi Građanski rat izbija u Americi u filmu s Kirsten Dunst, Jessejem Plemonsom i Cailee Spaeny u glavnim ulogama koji (subverzivno) premijeru ima u izbornoj godini, a doima se kao dobitna kombinacija apokaliptičnog trilera i satire. "Bože, blagoslovi Ameriku", kaže foršpan i ne laže.

---

---

FURIOSA + BALERINA (svibanj, lipanj)

Ženski likovi iz muških akcijskih serijala dobivaju vlastite filmove. U "Divljoj cesti" Furiosa je bila impresivnija i od samog Pobješnjelog Maxa tako da je zaslužila solo akciju u formi prednastavka koji otkriva kako je postala furiozna ratnica. Mlada Anya Taylor-Joy baca se u akciju ("Witness me!") i hrabro uskače u čizme Charlize Theron, živopisni negativac Warlord Dementus je Chris Hemsworth, a iza kamere opet stoji veteran George Miller. Akcijski film ili barem akcijska heroina godine? Lako moguće, osim ako "Furiosi" planove ne poremeti "Ballerina", tzv. spin-off "Johna Wicka" koji se odvija između trećeg i četvrtog dijela serijala. Ana De Armas nastupa u ulozi ubojite balerine, tj. plaćene ubojice koja osvećuje obitelj. Pojačanje filmu dolazi u vidu gostovanja Keanua Reevesa kao Wicka, ali De Armas se dokazala u Bond-filmu "Za smrt nema vremena" i mogla bi zaslužiti titulu akcijske prima balerine.

---

image

‘Furiosa‘

Warner Bros. - Kennedy Miller Mi/Collection Christophel Via Afp
---

POLICAJAC S BEVERLY HILLSA 4 + ZLOČESTI DEČKI 4 (ljeto, lipanj)

Četvrti dijelovi popularnih akcijsko-komičnih serijala koji nasušno trebaju Eddieju Murphyju i Willu Smithu da naprave "comeback". Murphy se nije uspio vratiti s nastavkom hita "Princ otkriva Ameriku" pa će pokušati s novim "Policajcem s Beverly Hillsa" u produkciji Netflixa podnaslovljenim "Axel F.", što je naslov one zarazne sintisajzerske teme serijala. Detroitski policajac Axel Foley njegov je najpoznatiji lik koji ovaj put istražuje ubojstvo starog prijatelja i eto ga opet u Kaliforniji. Sudeći po foršpanu, četvrti "Beverly Hills Cop" je akcijskiji i kao takav bliži drugom nego prvom filmu, ali najvažnije je da bude što dalje od nes(p)retnog trećeg. Iako još uvijek nije poznato u kakve će nevolje ovaj put upasti policajci Mike Lowery (Smith) i Marcus Burnett (Martin Lawrence), akcije i komedije zasigurno neće nedostajati ni u "Zločestim dečkima". To je uzgred prvi Smithov film nakon zloglasne pljuske na Oscarima. Treći dio serijala bio je najveći kinohit 2020. i posljednji predpandemijski blockbuster, stoga je pitanje može li pljuska naštetiti četvrtome ili je javnost oprostila "bad boyu" Smithu.

---

---

TWISTERS (lipanj)

Vraćaju se i devedesete, ne samo osamdesete. "Twisters" je "novo poglavlje" jednog od najboljih filmova katastrofe iz devedesetih. Nova je ekipa ispred kamere u ulogama lovaca na tornada (Glenn Powell, Daisy Edgar-Jones...), kao i redatelj Lee Isaac Chung ("Minari"). Odabir redatelja nominiranog za Oscara sugerira da će "Twisters" biti više od poligona za efekte, baš poput originala, iako će sadržavati još spektakularnije scene oluja. Osim izbora redatelja, pogođen je i tajming za film s obzirom na klimatske promjene od 1996. naovamo koje su iznjedrile omanja tornada i u Hrvatskoj.

DEADPOOL 3 (srpanj)

Jedan jedini Marvelov film 2024., ali vrijedan. "Deadpool 3" napokon ubacuje X-Men likove u Marvel Cinematic Universe/MCU. Film iz superjunačke mirovine vraća Hugha Jackmana koji će reprizirati ulogu Wolverinea i omjeriti snage s Ryanom Reynoldsom kao Deadpoolom prvi put nakon blockbustera "X-Men Origins" iz 2009., prije nego što se ujedine za viši cilj. Detalji priče nisu poznati, ali navodno je igri multisvemir i šuška se o pojavljivanjima mnogih starih X-Mena (Famke Janssen, Halle Berry...), kao i nekadašnjih likova iz superjunačkih filmova u produkciji 20th Century Foxa poput Elektre i Daredevila (Jennifer Garner je sigurna, možda i Ben Affleck). Navodno postoji šansa da se pojavi i Taylor Swift kao mutantska pop zvijezda Dazzler.

---

image

‘Deadpool‘

Marvel/Twentieth Century Fox/
---

ALIEN: ROMULUS (kolovoz)

Dvije godine nakon Predatora ("Prey"), vraća se i Alien, a dobra vijest jest da je njegov povratak dobio velikoekranski, a ne streaming tretman. Priča nije još poznata, ali naizgled se odvija između događaja u prva dva dijela serijala, "Aliena" Ridleyja Scotta i "Aliensa" Jamesa Camerona. Svakako, režiju potpisuje Fede Alvarez ("Ne diši"), u glavnim ulogama nalaze se Cailee Spaeny ("Priscilla") i Isabela Merced (njezin drugi ovogodišnji nastup nakon "Madame Web"), a za dizajn Aliena zadužena je ekipa koja je radila na "Aliensima". Zvuči potentno, tim više ako se pridoda Scottova pohvala. Redatelj originala rekao je da je film "jebeno sjajan".

JOKER: FOLIE À DEUX (listopad)

Joaquin Phoenix je kao Joker dobio partnericu u zločinu za nestrpljivo očekivani nastavak podnaslovljen "Folie a Deux", što je izraz za osobe koje dijele psihozu. Naravno, to je njegova djevojka iz stripova Harley Quinn, a glumi je Lady Gaga, preuzevši ulogu od Margot Robbie koja je savršeno utjelovila lik u tri DC-jeva filma. Hoće li Gaga biti dostojna Robbie sekundarno je pitanje, primarno je kako bi "Joker 2" mogao izgledati kao (najavljeni) mjuzikl, premda glumica Zazie Beetz misli da će "ljudi biti iznenađeni onim što to podrazumijeva". Nastavak kinohita od preko milijardu dolara iz 2019., koji je Phoenixu donio Oscara, djeluje riskantno, ali nešto nam govori da će će fanovi Jokera imati razlog za osmijeh.

---

image

Lady Gaga u nastavku ‘Jokera‘

Kena Betancur/
---

GLADIJATOR 2 (studeni)

Ima li "Gladijatora" bez Russella Crowea? Izgleda da ima. O drugom filmu se počelo govoriti nedugo nakon što je izvornik Ridleyja Scotta osvojio Oscara, neovisno o tome što je Croweov junak Maximus umro na kraju. "Gladiator 2" pratit će odraslog Luciusa Verusa, sina Lucille i nećaka Komoda. Luciusa glumi talentirani Paul Mescal, Connie Nielsen je opet Lucilla (i Derek Jacobi nanovo igr Gaja Grakha), a tu su i Denzel Washington, Pedro Pascal i zvijezda serije "Stranger Things" Joseph Quinn. Scott je još vruć od režije povijesnog spektakla "Napoleon", tako da bi njegov povratak u rimsku Arenu trebao biti spektakularan i zabavan. "Are you not entertained?"

NOSFERATU (prosinac)

Najočekivaniji horor godine reinterpretacija je nijemog vampirskog klasika F.W. Murnaua iz 1922. u režiji Roberta Eggersa ("Vještica", "Svjetionik", "Sjevernjak"), a za datum premijere je, provokativno, odabran sam Božić. Eggers je priču o krvožednom vampiru koji je opsjednut mladom ženom Ellen Hutter prethodno preselio na kazališne daske davne 2001. tako da ovo za njega predstavlja puni krug, ali i za vampirski/horor žanr. Nakon što je utjelovio klauna Pennywisea, Bill Skarsgård nastupa u ulozi Nosferatua, Lily-Rose Depp je Ellen, a Willem Dafoe lovac na vampire Albin Eberhart Von Franz. Sretan Božić.

---

Poslastice za filmofile

Odgođeni film Luce Guadgnina “Challengers” s tenisačicom Zendayom u ljubavnom trokutu očekuje se u travnju, kad bi trebao izaći i novi projekt Guya Ritchieja, ratna akcija “The Ministry Of Ungentlemanly Warfare”. Prolongirana motoristička drama “The Bikeriders” Jeffa Nicholsa s Austinom Butlerom, Tomom Hardyjem i Jodie Comer trebala bi se, pak, ukazati u lipnju. Povratnički epski vestern redatelja i glumca Kevina Costnera, dvodijelni “Horizon”, dojahat će u lipnju i kolovozu.

Ethan Coen se odvojio od brata Joela i snimio “Drive-Away Dolls”, coenovsku krimi komediju lezbijskog predznaka s Margaret Qualley i Geraldine Viswanathan. Lezbijske ljubavi i kriminala bit će i u “Love Lies Bleeding” drugijencu redateljice Rose Glass (“Saint Maud”) s Kristen Stewart i Katy O’Brian.

Do isteka godine premijeru bi morao imati i novi film Paula Schradera “Oh, Canada” s Richardom Gereom i Jacobom Elordijem te SF horor “The Shrouds” Kanađanina Davida Cronenberga. Novi projekt ima i Barry Levinson, i to mafijašku dramu “Alto Knights” s Robertom De Nirom.

Joshua Oppenheimer najavljuje prvi film nakon desetogodišnje pauze “The End” s Tildom Swinton. Čeka se i “Megalopolis” kao “comeback” legendarnog Francisa Forda Coppole s Adamom Driverom, Forestom Whitakerom, Nathalie Emmanuel i Aubrey Plaza, te posljednji film Clinta Eastwooda “Juror#2”.

Moguće su i premijere novih filmova Seana Bakera (“Anora”), Andree Arnold (“Bird”), Stevea McQueena (“Blitz”), Edwarda Bergera (“Conclave”), Leosa Caraxa (“C’est pas moi”), Audrey Dewan (“Emmanuelle”), Jacquesa Audiarda (“Emilia Perez”), Pabla Larraina (“Maria”), Paola Sorrentina (“Parthenope”), Joachima Triera (“Sentimental Value”), Andreja Zvjagintseva (“Jupiter”), Na Hongjina (“Hope”), Lava Diaza (“Henrico’s Farm”) i neumornog Yorgosa Lanthimosa (“Kinds of Kindness”).

---

---

Nova strava

Žanr horora je neumoljiv, a godina uz “Nosferatua” nudi dosta materijala. Zelda Williams, kćerka pokojnog Robina, debitira kao redateljica sa zombijevskom romantičnom komedijom “Lisa Frankenstein” (veljača) za koju je scenarij napisla Diablo Cody o srednjškolki koja oživi leš i zaljubi se u njega.

U travnju stiže prednastavak klasika “Pretkazanje”, naslovljen “The First Omen”, kao i “Abigail” o djevojčici koja “voli balet, klasičnu glazbu i papati ljude”. Lipanj je, psssst, u znaku filma “A Quiet Place: Day One”, tzv. spin-offa serijala “Mjesto tišine” koji režira Michael Sarnoski (“Pig” s Nicolasom Cageom).

Kolovoz dovozi novi misteriozni horor triler M. Night Shyamalana “Trap” s Josom Hartnettom u glavnoj ulozi, a zanimljivo je da bi i njegova kćerka Ishana trebala debitirati s “The Watchers”.

U rujnu se vraća Jigsaw da složi još jednu “Slagalicu strave”, a listopad donosi hororce “Smiješak 2” i “Terrifier 3”. Do kraja godine trebala bi izaći i “Maxxxine” s Miom Goth i trijumfalno zaokružiti trilogiju Ti Westa (“X”, “Pearl”).

---

---

Fiks Netflixa

“Axel F.” je najatraktivniji Netflixov film 2024., ali streaming ima još aduta. Ovih dana izlazi distopijski triler “The Kitchen”, redateljski prvijenac glumca Daniela Kaluuye (“Bježi!”). Za ožujak su najavljeni SF “Spaceman” s Adamom Sandlerom, akcijska fantazija “Damsel” s Millie Bobby Brown i drama “Shirley” o Shirley Chisholm, prvoj crnkinji koja se našla u utrci za predsjednicu Amerike. U travnju, pak, izlazi drugi dio blockbustera “Rebel Moon”. Bit će toga i još.

---

---

Nešto za mališe (i veliše)

Od animiranih i obiteljskih filmova u ponudi najviše se ističu “Kung Fu Panda 4” (ožujak) i posebice “Izvrnuto obrnuto 2” (lipanj) kao nastavak ponajboljeg crtića novog milenija. Tu je i “If” (svibanj), kratica za “Imaginary Friend”, naizgled divna fantazija o imaginarnim prijateljima djece u režiji Johna Krasinskog.

U svibnju i srpnju vraćaju se animirani mačak “Garfield” s glasom Chrisa Pratta i popularni Gru u četvrtoj avanturi. Kolovoz i rujan rezervirani su za ekranizaciju videoigre “Borderlands” u režiji Elija Rotha sa zvjezdanom podjelom (Cate Blanchett, Kevin Hart, Jack Black, Jamie Lee Curtis) te animirane “Transformere” koji slijede trag “Nindža kornjača”.

Studeni tipuje na Amazonovu blagdansku obiteljsku akcijsku komediju “Red One” s dvojcem Dwayne Johnson-Chris Evans i ekranizaciju mjuzikla “Wicked”, inspiriranog “Čarobnjakom iz Oza”.

Godina bi trebala završiti s animiranim “Gospodarom prstenova” (“The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim”), prednastavkom “Kralja lavova” (“Mufasa: The Lion King”) u režiji Barryja Jenkinsa (“Moonlight”), trećim “Sonicom Superježom” i još nenaslovljenim “Karate Kidom” koji spaja zvijezde odvojenih filmova Ralpha Macchija i Jackieja Chana.

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => NAJAVA FILMSKE 2024. [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => NAJAVA FILMSKE 2024. 2 0 14443 2 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-01-17 13:33:27 [created_by] => 3175 [created_by_alias] => Marko Njegić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-01-23 15:15:20 [modified_by] => 3175 [publish_up] => 2024-01-20 17:01:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 286 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz svijeta filma i televizije. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, kultura, film, tv [secure] => 0 [page_title] => Film & TV [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Small [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Štrajk je gotov, spektakl počinje: do kraja godine izlazi mnoštvo atraktivnih filmova, izdvojili smo najatraktivnije page_title=Štrajk je gotov, spektakl počinje: do kraja godine izlazi mnoštvo atraktivnih filmova, izdvojili smo najatraktivnije [metakey] => novi filmovi 2024., blockbusteri, najava filmske godine, Argylle, Madame Web, Kraven The Hunter, Venom, bob marley, amy winehouse, Dina film, Dina: Drugi dio, Road House, The Fall Guy, Istjerivači duhova, Bubimir, Godzilla, King Kong, Planet majmuna, [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/01\/17\/26377110.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/17\/26377115.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/17\/26377123.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/17\/26377111.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/17\/26377112.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/17\/26377117.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/17\/26377113.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/17\/26377136.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/17\/26377138.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Warner Bros. - Legendary Enterta\/Collection Christophel Via Afp","Warner Bros. - Kennedy Miller Mi\/Collection Christophel Via Afp","Peter Mountain\/","Con Film","Con Film","20th Century Studios\/20th Century Studios","Netflix","Marvel\/Twentieth Century Fox\/","Kena Betancur\/"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

\u2018Dina: Drugi dio\u2018<\/p>","

\u2018Furiosa\u2018<\/p>","

\u2018Argyle\u2018<\/p>","

\u2018Madame Web\u2018<\/p>","

\u2018Istjeriva\u010di duhova: Ledena prijetnja\u2018<\/p>","

\u2018Planet majmuna: Novo carstvo\u2018<\/p>","

\u2018Policajac s Beverly Hillsa 4\u2018<\/p>","

\u2018Deadpool\u2018<\/p>","

Lady Gaga u nastavku \u2018Jokera\u2018<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1235","hd_26377110_1920.jpg":"1920x1080","k_26377110_1280.jpg":"1280x1280","k_26377110_1024.jpg":"1024x1024","k_26377110_640.jpg":"640x640","k_26377110_480.jpg":"480x480","k_26377110_340.jpg":"340x340","k_26377110_220.jpg":"220x220","o_26377110_1280.jpg":"1280x823","o_26377110_1024.jpg":"1024x658","o_26377110_640.jpg":"640x411","o_26377110_480.jpg":"480x308","o_26377110_340.jpg":"340x218","o_26377110_220.jpg":"220x141","h_26377110_1280.jpg":"1280x854","h_26377110_1024.jpg":"1024x683","h_26377110_640.jpg":"640x427","h_26377110_480.jpg":"480x320","h_26377110_340.jpg":"340x227","h_26377110_220.jpg":"220x147","pp_26377110_1280.jpg":"1280x1628","pp_26377110_1024.jpg":"1024x1303","pp_26377110_640.jpg":"640x814","pp_26377110_480.jpg":"480x611","pp_26377110_340.jpg":"340x432","pp_26377110_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2843","hd_26377115_1920.jpg":"1920x1080","k_26377115_1280.jpg":"1280x1280","k_26377115_1024.jpg":"1024x1024","k_26377115_640.jpg":"640x640","k_26377115_480.jpg":"480x480","k_26377115_340.jpg":"340x340","k_26377115_220.jpg":"220x220","o_26377115_1280.jpg":"1280x1895","o_26377115_1024.jpg":"1024x1516","o_26377115_640.jpg":"640x947","o_26377115_480.jpg":"480x710","o_26377115_340.jpg":"340x503","o_26377115_220.jpg":"220x325","h_26377115_1280.jpg":"1280x854","h_26377115_1024.jpg":"1024x683","h_26377115_640.jpg":"640x427","h_26377115_480.jpg":"480x320","h_26377115_340.jpg":"340x227","h_26377115_220.jpg":"220x147","pp_26377115_1280.jpg":"1280x1628","pp_26377115_1024.jpg":"1024x1303","pp_26377115_640.jpg":"640x814","pp_26377115_480.jpg":"480x611","pp_26377115_340.jpg":"340x432","pp_26377115_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26377123_1920.jpg":"1920x1080","k_26377123_1280.jpg":"1280x1280","k_26377123_1024.jpg":"1024x1024","k_26377123_640.jpg":"640x640","k_26377123_480.jpg":"480x480","k_26377123_340.jpg":"340x340","k_26377123_220.jpg":"220x220","o_26377123_1280.jpg":"1280x853","o_26377123_1024.jpg":"1024x682","o_26377123_640.jpg":"640x426","o_26377123_480.jpg":"480x320","o_26377123_340.jpg":"340x226","o_26377123_220.jpg":"220x146","h_26377123_1280.jpg":"1280x854","h_26377123_1024.jpg":"1024x683","h_26377123_640.jpg":"640x427","h_26377123_480.jpg":"480x320","h_26377123_340.jpg":"340x227","h_26377123_220.jpg":"220x147","pp_26377123_1280.jpg":"1280x1628","pp_26377123_1024.jpg":"1024x1303","pp_26377123_640.jpg":"640x814","pp_26377123_480.jpg":"480x611","pp_26377123_340.jpg":"340x432","pp_26377123_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1000x632","hd_26377111_1920.jpg":"1920x1080","k_26377111_1280.jpg":"1280x1280","k_26377111_1024.jpg":"1024x1024","k_26377111_640.jpg":"640x640","k_26377111_480.jpg":"480x480","k_26377111_340.jpg":"340x340","k_26377111_220.jpg":"220x220","o_26377111_1280.jpg":"1280x808","o_26377111_1024.jpg":"1024x647","o_26377111_640.jpg":"640x404","o_26377111_480.jpg":"480x303","o_26377111_340.jpg":"340x214","o_26377111_220.jpg":"220x139","h_26377111_1280.jpg":"1280x854","h_26377111_1024.jpg":"1024x683","h_26377111_640.jpg":"640x427","h_26377111_480.jpg":"480x320","h_26377111_340.jpg":"340x227","h_26377111_220.jpg":"220x147","pp_26377111_1280.jpg":"1280x1628","pp_26377111_1024.jpg":"1024x1303","pp_26377111_640.jpg":"640x814","pp_26377111_480.jpg":"480x611","pp_26377111_340.jpg":"340x432","pp_26377111_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1000x913","hd_26377112_1920.jpg":"1920x1080","k_26377112_1280.jpg":"1280x1280","k_26377112_1024.jpg":"1024x1024","k_26377112_640.jpg":"640x640","k_26377112_480.jpg":"480x480","k_26377112_340.jpg":"340x340","k_26377112_220.jpg":"220x220","o_26377112_1280.jpg":"1280x1168","o_26377112_1024.jpg":"1024x934","o_26377112_640.jpg":"640x584","o_26377112_480.jpg":"480x438","o_26377112_340.jpg":"340x310","o_26377112_220.jpg":"220x200","h_26377112_1280.jpg":"1280x854","h_26377112_1024.jpg":"1024x683","h_26377112_640.jpg":"640x427","h_26377112_480.jpg":"480x320","h_26377112_340.jpg":"340x227","h_26377112_220.jpg":"220x147","pp_26377112_1280.jpg":"1280x1628","pp_26377112_1024.jpg":"1024x1303","pp_26377112_640.jpg":"640x814","pp_26377112_480.jpg":"480x611","pp_26377112_340.jpg":"340x432","pp_26377112_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x804","hd_26377117_1920.jpg":"1920x1080","k_26377117_1280.jpg":"1280x1280","k_26377117_1024.jpg":"1024x1024","k_26377117_640.jpg":"640x640","k_26377117_480.jpg":"480x480","k_26377117_340.jpg":"340x340","k_26377117_220.jpg":"220x220","o_26377117_1280.jpg":"1280x536","o_26377117_1024.jpg":"1024x428","o_26377117_640.jpg":"640x268","o_26377117_480.jpg":"480x201","o_26377117_340.jpg":"340x142","o_26377117_220.jpg":"220x92","h_26377117_1280.jpg":"1280x854","h_26377117_1024.jpg":"1024x683","h_26377117_640.jpg":"640x427","h_26377117_480.jpg":"480x320","h_26377117_340.jpg":"340x227","h_26377117_220.jpg":"220x147","pp_26377117_1280.jpg":"1280x1628","pp_26377117_1024.jpg":"1024x1303","pp_26377117_640.jpg":"640x814","pp_26377117_480.jpg":"480x611","pp_26377117_340.jpg":"340x432","pp_26377117_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1200x800","hd_26377113_1920.jpg":"1920x1080","k_26377113_1280.jpg":"1280x1280","k_26377113_1024.jpg":"1024x1024","k_26377113_640.jpg":"640x640","k_26377113_480.jpg":"480x480","k_26377113_340.jpg":"340x340","k_26377113_220.jpg":"220x220","o_26377113_1280.jpg":"1280x853","o_26377113_1024.jpg":"1024x682","o_26377113_640.jpg":"640x426","o_26377113_480.jpg":"480x320","o_26377113_340.jpg":"340x226","o_26377113_220.jpg":"220x146","h_26377113_1280.jpg":"1280x854","h_26377113_1024.jpg":"1024x683","h_26377113_640.jpg":"640x427","h_26377113_480.jpg":"480x320","h_26377113_340.jpg":"340x227","h_26377113_220.jpg":"220x147","pp_26377113_1280.jpg":"1280x1628","pp_26377113_1024.jpg":"1024x1303","pp_26377113_640.jpg":"640x814","pp_26377113_480.jpg":"480x611","pp_26377113_340.jpg":"340x432","pp_26377113_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2137","hd_26377136_1920.jpg":"1920x1080","k_26377136_1280.jpg":"1280x1280","k_26377136_1024.jpg":"1024x1024","k_26377136_640.jpg":"640x640","k_26377136_480.jpg":"480x480","k_26377136_340.jpg":"340x340","k_26377136_220.jpg":"220x220","o_26377136_1280.jpg":"1280x1424","o_26377136_1024.jpg":"1024x1139","o_26377136_640.jpg":"640x712","o_26377136_480.jpg":"480x534","o_26377136_340.jpg":"340x378","o_26377136_220.jpg":"220x244","h_26377136_1280.jpg":"1280x854","h_26377136_1024.jpg":"1024x683","h_26377136_640.jpg":"640x427","h_26377136_480.jpg":"480x320","h_26377136_340.jpg":"340x227","h_26377136_220.jpg":"220x147","pp_26377136_1280.jpg":"1280x1628","pp_26377136_1024.jpg":"1024x1303","pp_26377136_640.jpg":"640x814","pp_26377136_480.jpg":"480x611","pp_26377136_340.jpg":"340x432","pp_26377136_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1327","hd_26377138_1920.jpg":"1920x1080","k_26377138_1280.jpg":"1280x1280","k_26377138_1024.jpg":"1024x1024","k_26377138_640.jpg":"640x640","k_26377138_480.jpg":"480x480","k_26377138_340.jpg":"340x340","k_26377138_220.jpg":"220x220","o_26377138_1280.jpg":"1280x884","o_26377138_1024.jpg":"1024x707","o_26377138_640.jpg":"640x442","o_26377138_480.jpg":"480x331","o_26377138_340.jpg":"340x234","o_26377138_220.jpg":"220x152","h_26377138_1280.jpg":"1280x854","h_26377138_1024.jpg":"1024x683","h_26377138_640.jpg":"640x427","h_26377138_480.jpg":"480x320","h_26377138_340.jpg":"340x227","h_26377138_220.jpg":"220x147","pp_26377138_1280.jpg":"1280x1628","pp_26377138_1024.jpg":"1024x1303","pp_26377138_640.jpg":"640x814","pp_26377138_480.jpg":"480x611","pp_26377138_340.jpg":"340x432","pp_26377138_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 286 [name] => Film & TV [alias] => film-tv [description] => [parent] => 256 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"256","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7670156 Threads: 2 Questions: 1623493712 Slow queries: 4822594 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111085485 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 51 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /kultura/film-tv ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 286 [name] => Film & TV [alias] => film-tv [parent] => 256 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /kultura/film-tv ) ) [link] => /kultura/film-tv/strajk-je-gotov-spektakl-pocinje-do-kraja-godine-izlazi-mnostvo-atraktivnih-filmova-izdvojili-smo-najatraktivnije-1357017 [printLink] => /kultura/film-tv/strajk-je-gotov-spektakl-pocinje-do-kraja-godine-izlazi-mnostvo-atraktivnih-filmova-izdvojili-smo-najatraktivnije-1357017?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 744844 [name] => novi filmovi 2024. [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-01-20 18:02:16 [main_article_id] => 0 [alias] => novi-filmovi-2024 [link] => /tag/novi-filmovi-2024 ) [1] => stdClass Object ( [id] => 146230 [name] => blockbusteri [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => blockbusteri [link] => /tag/blockbusteri ) [2] => stdClass Object ( [id] => 744845 [name] => najava filmske godine [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-01-20 18:02:16 [main_article_id] => 0 [alias] => najava-filmske-godine [link] => /tag/najava-filmske-godine ) [3] => stdClass Object ( [id] => 744846 [name] => Argylle [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-01-20 18:02:17 [main_article_id] => 0 [alias] => argylle [link] => /tag/argylle ) [4] => stdClass Object ( [id] => 744847 [name] => Madame Web [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-01-20 18:02:17 [main_article_id] => 0 [alias] => madame-web [link] => /tag/madame-web ) [5] => stdClass Object ( [id] => 744848 [name] => Kraven The Hunter [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-01-20 18:02:17 [main_article_id] => 0 [alias] => kraven-the-hunter [link] => /tag/kraven-the-hunter ) [6] => stdClass Object ( [id] => 652981 [name] => Venom [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-10-14 18:25:50 [main_article_id] => 0 [alias] => venom [link] => /tag/venom ) [7] => stdClass Object ( [id] => 609382 [name] => bob marley [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-05-30 13:05:29 [main_article_id] => 0 [alias] => bob-marley [link] => /tag/bob-marley ) [8] => stdClass Object ( [id] => 237062 [name] => amy winehouse [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => amy-winehouse [link] => /tag/amy-winehouse ) [9] => stdClass Object ( [id] => 744849 [name] => Dina film [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-01-20 18:02:17 [main_article_id] => 0 [alias] => dina-film [link] => /tag/dina-film ) [10] => stdClass Object ( [id] => 744850 [name] => Dina: Drugi dio [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-01-20 18:02:17 [main_article_id] => 0 [alias] => dina-drugi-dio [link] => /tag/dina-drugi-dio ) [11] => stdClass Object ( [id] => 744851 [name] => Road House [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-01-20 18:02:17 [main_article_id] => 0 [alias] => road-house [link] => /tag/road-house ) [12] => stdClass Object ( [id] => 744852 [name] => The Fall Guy [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-01-20 18:02:17 [main_article_id] => 0 [alias] => the-fall-guy [link] => /tag/the-fall-guy ) [13] => stdClass Object ( [id] => 744853 [name] => Istjerivači duhova [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-01-20 18:02:18 [main_article_id] => 0 [alias] => istjerivaci-duhova [link] => /tag/istjerivaci-duhova ) [14] => stdClass Object ( [id] => 711114 [name] => Bubimir [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-03-30 23:06:52 [main_article_id] => 0 [alias] => bubimir [link] => /tag/bubimir ) [15] => stdClass Object ( [id] => 634360 [name] => Godzilla [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-03-24 19:34:26 [main_article_id] => 0 [alias] => godzilla [link] => /tag/godzilla ) [16] => stdClass Object ( [id] => 634359 [name] => King Kong [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-03-24 19:34:26 [main_article_id] => 0 [alias] => king-kong [link] => /tag/king-kong ) [17] => stdClass Object ( [id] => 744854 [name] => Planet majmuna [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-01-20 18:02:18 [main_article_id] => 0 [alias] => planet-majmuna [link] => /tag/planet-majmuna ) [18] => stdClass Object ( [id] => 744855 [name] => Građanski rat film [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-01-20 18:02:18 [main_article_id] => 0 [alias] => gradanski-rat-film [link] => /tag/gradanski-rat-film ) [19] => stdClass Object ( [id] => 744856 [name] => Furiosa [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-01-20 18:02:18 [main_article_id] => 0 [alias] => furiosa [link] => /tag/furiosa ) [20] => stdClass Object ( [id] => 660036 [name] => Pobješnjeli Max [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-12-15 23:50:44 [main_article_id] => 0 [alias] => pobjesnjeli-max [link] => /tag/pobjesnjeli-max ) [21] => stdClass Object ( [id] => 744857 [name] => Ballerina [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-01-20 18:02:18 [main_article_id] => 0 [alias] => ballerina [link] => /tag/ballerina ) [22] => stdClass Object ( [id] => 710614 [name] => John Wick [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-03-26 21:53:53 [main_article_id] => 0 [alias] => john-wick [link] => /tag/john-wick ) [23] => stdClass Object ( [id] => 744858 [name] => Policajac s Beverly Hillsa [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-01-20 18:02:18 [main_article_id] => 0 [alias] => policajac-s-beverly-hillsa [link] => /tag/policajac-s-beverly-hillsa ) [24] => stdClass Object ( [id] => 744859 [name] => Zločesti dečki [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-01-20 18:02:18 [main_article_id] => 0 [alias] => zlocesti-decki [link] => /tag/zlocesti-decki ) [25] => stdClass Object ( [id] => 744860 [name] => Twisters [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-01-20 18:02:18 [main_article_id] => 0 [alias] => twisters [link] => /tag/twisters ) [26] => stdClass Object ( [id] => 744861 [name] => Deadpool [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-01-20 18:02:19 [main_article_id] => 0 [alias] => deadpool [link] => /tag/deadpool ) [27] => stdClass Object ( [id] => 155183 [name] => alien [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => alien [link] => /tag/alien ) [28] => stdClass Object ( [id] => 744862 [name] => Joker 2 [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-01-20 18:02:19 [main_article_id] => 0 [alias] => joker-2 [link] => /tag/joker-2 ) [29] => stdClass Object ( [id] => 744863 [name] => Gladijator 2 [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-01-20 18:02:19 [main_article_id] => 0 [alias] => gladijator-2 [link] => /tag/gladijator-2 ) [30] => stdClass Object ( [id] => 744864 [name] => Nosferatu [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-01-20 18:02:19 [main_article_id] => 0 [alias] => nosferatu [link] => /tag/nosferatu ) [31] => stdClass Object ( [id] => 627287 [name] => CINEMARK SPECIJAL [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-01-04 22:13:14 [main_article_id] => 0 [alias] => cinemark-specijal [link] => /tag/cinemark-specijal ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => NAJAVA FILMSKE 2024. [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Štrajk je gotov, spektakl počinje: do kraja godine izlazi mnoštvo atraktivnih filmova, izdvojili smo najatraktivnije [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3175 [name] => Marko Njegić [username] => marko-njegi [email] => marko-njegi@sd.hr [password] => $2y$10$InymkgzsoQ8yBIABvfFbSu.rpTzqylffc4TDDFaRUJ8zdZUOeS5dS [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/marko-njegic-3175 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1693 [gender] => m [description] => [image] => 1693.png [url] => [group] => 4 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/authors/1693.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/17/26377110.jpg [galleryCount] => 9 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Warner Bros. - Legendary Enterta/Collection Christophel Via Afp [mainImageDesc] =>

‘Dina: Drugi dio‘

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/17/26377110.jpg [title] => Warner Bros. - Legendary Enterta/Collection Christophel Via Afp

‘Dina: Drugi dio‘

) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/17/26377115.jpg [title] => Warner Bros. - Kennedy Miller Mi/Collection Christophel Via Afp

‘Furiosa‘

) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/17/26377123.jpg [title] => Peter Mountain/

‘Argyle‘

) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/17/26377111.jpg [title] => Con Film

‘Madame Web‘

) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/17/26377112.jpg [title] => Con Film

‘Istjerivači duhova: Ledena prijetnja‘

) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/17/26377117.jpg [title] => 20th Century Studios/20th Century Studios

‘Planet majmuna: Novo carstvo‘

) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/17/26377113.jpg [title] => Netflix

‘Policajac s Beverly Hillsa 4‘

) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/17/26377136.jpg [title] => Marvel/Twentieth Century Fox/

‘Deadpool‘

) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/17/26377138.jpg [title] => Kena Betancur/

Lady Gaga u nastavku ‘Jokera‘

) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Iako se činilo se da će štrajk glumaca i scenarista ugroziti filmsku produkciju 2024., do konca prosinca najavljene su premijere mnoštva vrlo atraktivnih filmova. Ako svi od njih izađu po planu i ne bude daljnjih odgoda ("Mickey 17" Joon ho-Bonga, novi "Kapetan Amerika" i "Blade", nova "Snjeguljica" i "Fantastična četvorka", treći dio animiranog "Spider-Mana", osma "Nemoguća misija"...), godina djeluje prilično vitalno i potentno. Filmofili imaju izbora napretek od masivnih blockbustera svih žanrova do provokativnih filmova koji predvode tradicionalnu najavu filmske godine. Zabilježite datume i mjesece u kalendaru.

ARGYLLE: MISTERIOZNI ŠPIJUN (1. veljače)

"Argylle" je špijunski odgovor na avanturistički "Lov na zeleni dijamant". Spisateljica (Bryce Dallas Howard) koja piše romane o superšpijunu Argylleu (Henry Cavill, nesuđeni Bond) naći će se zapravo u špijunskoj zavrzlami kad se događaji iz njezine knjige počinju isprepletati sa stvarnosti. Matthew Vaughn specijalizirao se za otkačene humoristične špijunske akciće ("Kingsman") i pravi je izbor za režiju "Argyllea" u kojem glume i Sam Rockwell, Samuel L. Jackson, John Cena, Bryan Cranston, ali i pop-zvijezda Dua Lipa. Špijunska akcija mogla bi biti seksepilnija no ikad.

---

image

‘Argyle‘

Peter Mountain/
---

MADAME WEB + KRAVEN THE HUNTER + VENOM 3 (15. veljače, kolovoz, studeni)

Studio Sony pušta čak tri filma o likovima iz Spider-Manova svemira. "Madame Web" u paukovu mrežu isprepleće titularnu bolničarku (Dakota Johnson) koja otkriva da ima vidovnjačke moći i udružuje se s tri mlade žene (Sydney Sweeney, Isabela Merced, Celeste O‘Connor) protiv ubojitog protivnika. Filmu ne ide u prilog krah "Marvela", ali njegov veliki adut je Spider-žena u (remek)tijelu Sweeney koju je zapravo ugrizao pauk dok je snimala "Samo ne ti". S druge strane, "Kraven The Hunter" na ekran seli animalnog antagonista stripova o Spider-Manu koji će dokazivati da je najbolji lovac na svijetu i obračunavati se s krivolovcima prije nego što se vjerojatno sretne s Čovjekom-paukom u nekom idućem filmu. Kravena glumi potencijalni novi 007 Aaron Taylor-Johnson, njegova oca Russell Crowe, a redatelj je J.C. Chandor ("Sve je izgubljeno, "Godina nasilja"). Konačno, "Venom 3" će kompletirati trilogiju utemeljenu na komičnom odnosu između Eddieja Brocka i alienskog simbiota Venoma, najpopularnijeg antagonista Spider-Manova svemira. Na samom kraju drugog dijela Venom se sreo s Čovjekom-paukom preko TV ekrana. Hoće li ovaj put susret biti uživo ili ne, još se ne zna, ali popularni Tom Hardy ponovno je u glavnoj ulozi i koautor je priče filma. "We are Venom".

---

image

‘Madame Web‘

Con Film
---

BOB MARLEY: ONE LOVE + BACK TO BLACK (15. veljače, svibanj)

Dugo očekivani biografski filmovi o neprežaljenim glazbenim ikonama koje su prerano otišle s ovoga svijeta. "One Love" donosi priču o najvećoj legendi reggaea Bobu Marleyju (glumi ga Kingsley Ben-Adir) i prati njegov uspon do zvijezda, ali i stvaranje buntovničkih pjesama, preživljavanje pokušaja atentata... Osobno i političko isprepletat će se u filmu o Marleyjevu životu i ostavštini u režiji Reinalda Marcusa Greena ("Kralj Richard"). U "Back To Black" naglasak je na osobnom i priča je sagledana iz perspektive pjevačice Amy Winehouse (Marisa Abela). Snimanje istoimenog albuma te njezin odnos s ocem Mitchom (Eddie Marsan) i suprugom Blakeom Civil-Fielderom (Jack O‘Connell) forte su filma redateljice Sam Taylor-Johnson koja je režirala "Nowhere Boy" o mladom Johnu Lennonu.

---

---

DINA: DRUGI DIO (29. veljače)

Da se nije dogodio štrajk, "Dinu 2" gledali bismo u studenome prošle godine, ali odgoda je samo povećala iščekivanje nastavka putovanja mesijanskog junaka i spasitelja svemira Paula Atreidesa (Timothée Chalamet) u akcijskijem drugom poglavlju pješčane SF sage Denisa Villeneuvea koji bi mogao ekranizirati i "Dune Messiah" Franka Herberta. Chalamet i Zendaya predvode glumačku ekipu prvog filma pojačanu sa zastrašujuće izgledajućim Austinom Butler u ulozi Feyd-Rauthe Harkonnena (glumio ga je Sting 1984.), ali i Florence Pugh, Leom Seydoux i Christopherom Walkenom. Zagrijavanje za dolazak druge "Dine" počinje 8. veljače s povratkom prvog dijela u kina.

---

---

ROAD HOUSE + THE FALL GUY (21. ožujka, 2. svibnja)

Patrick Swayze i Jake Gyllenhaal glumili su 2001. u filmu "time travel" tematike "Donnie Darko". Godinama kasnije, Gyllenhaal se vraća natrag kroz vrijeme u osamdesete i preuzima ulogu u Amazonovu remakeu akcijskog kulta "Road House" koji će pokušati restartirati Swayzeovu izbacivačku akciju na moderan UFC/MMA način (jednu od uloga ima i Conor McGregor). Jesu li Swayzeov i Gyllenhaalov Dalton u rodu ili ne, zasigurno se drže iste "bol ne boli" filozofije. Osamdesete se vraćaju i u kinoakciću "The Fall Guy" ili "Kaskader", (meta)filmskoj verziji stare serije. Ryan Gosling glumi kaskadera Colta koji mora spasiti film u režiji njegove bivše cure (Emily Blunt) kad nestane glavna zvijezda (Aaron Taylor-Johnson), a to uključuje "stvarnu" primjenu jurnjava i tučnjava. Gosling je bio kaskader u "Vožnji", a redatelj David Leitch u stvarnosti. "The Fall Guy" naizgled vozi negdje između filma i zbilje kao potencijalno najugodnije iznenađenje godine, novi "Last Action Hero".

---

image

‘Istjerivači duhova: Ledena prijetnja‘

Con Film
---

ISTJERIVAČI DUHOVA: LEDENA PRIJETNJA + BUBIMIR 2 (11. travnja, rujan)

Duhovite SF horor komedije osamdesetih idu dalje. Krajem ožujka vraćaju se dvije generacije Istjerivača duhova i ukrstit će protonske zrake u borbi protiv "ledene prijetnje". Imamo mlade snage (Paul Rudd, Carrie Coon, Finn Wolfhard, Mckenna Grace), ali i izvorne "ghostbusterse" (Dan Aykroyd, Bill Murray, Ernie Hudson), uključujući i tajnicu (povratnica Annie Potts), a redatelj Gil Kenan je s "Monster House" i "Poltergeistom" pokazao da zna uhvatiti duh osamdesetih. Who you gonna call? Beetlejuice, Beetlejuice, Beetlejuice! Fanovi su izgovorili ime ekscentričnog bio-egzorcista s onoga svijeta i prizvali nastavak jednog od omiljenih filmova osamdesetih. Skoro cijela stara ekipa je ponovno tu, redatelj Tim Burton i glumci Michael Keaton, Winona Ryder i Catherine O‘Hara, a nova imena su popularna Jenna Ortega ("Wednesday"), Willem Dafoe i Monica Bellucci. "Radimo nastavak točno onako kako smo radili prvi film", tvrdi Keaton ciljajući na vizualni i ini pristup svijetu duhova. Fanovi, dakle, mogu biti (bubi)mirni.

---

image

‘Planet majmuna: Novo carstvo‘

20th Century Studios/20th Century Studios
---

GODZILLA X KONG: NOVO CARSTVO + PLANET MAJMUNA: NOVO KRALJEVSTVO (28. ožujka, svibanj)

Novi prilozi popularnim franšizama ne bi trebali biti "majmunska posla", posebice ne "Planet majmuna". Nakon "sudara titana" u megaspektaklu "Godzilla vs. Kong", ikonički nuklearni gušter i divovski gorila udružit će snage (Godzilla x Kong) kad iz središta zemlje izroni nova titanska čudovišna prijetnja i ugrozi opstanak planeta. Adam Wingard režira i ovaj film koji će u pauzi od destrukcije predstaviti i sina King Konga. "Planet majmuna", pak, tipuje i na postapokalitični politički podtekst, ne samo blockbuster spektakl. Priča se odvija nekih 300 godina nakon izvrsne trilogije 2010-ih i Caesarove ere. Majmuni su dominantna vrsta na Zemlji, a jedan od njih gradi novo carstvo koje bi moglo rezultirati diktaturom ako ga ne spriječe čimpanza Noa i pripadnica ljudskog roda Mae.

GRAĐANSKI RAT (travanj)

"Civil War" je još više politički intoniran blockbuster od "Planeta majmuna", a i njegova apokalipsa je realističnija. Iako Alex Garland obično operira u domeni SF-a ili nadnaravnog ("Ex Machina", "Annihilation", "Men"), novi film ovog redatelja, inače najskuplji projekt "indie" kompanije A24, nema takav prefiks. Novi Građanski rat izbija u Americi u filmu s Kirsten Dunst, Jessejem Plemonsom i Cailee Spaeny u glavnim ulogama koji (subverzivno) premijeru ima u izbornoj godini, a doima se kao dobitna kombinacija apokaliptičnog trilera i satire. "Bože, blagoslovi Ameriku", kaže foršpan i ne laže.

---

---

FURIOSA + BALERINA (svibanj, lipanj)

Ženski likovi iz muških akcijskih serijala dobivaju vlastite filmove. U "Divljoj cesti" Furiosa je bila impresivnija i od samog Pobješnjelog Maxa tako da je zaslužila solo akciju u formi prednastavka koji otkriva kako je postala furiozna ratnica. Mlada Anya Taylor-Joy baca se u akciju ("Witness me!") i hrabro uskače u čizme Charlize Theron, živopisni negativac Warlord Dementus je Chris Hemsworth, a iza kamere opet stoji veteran George Miller. Akcijski film ili barem akcijska heroina godine? Lako moguće, osim ako "Furiosi" planove ne poremeti "Ballerina", tzv. spin-off "Johna Wicka" koji se odvija između trećeg i četvrtog dijela serijala. Ana De Armas nastupa u ulozi ubojite balerine, tj. plaćene ubojice koja osvećuje obitelj. Pojačanje filmu dolazi u vidu gostovanja Keanua Reevesa kao Wicka, ali De Armas se dokazala u Bond-filmu "Za smrt nema vremena" i mogla bi zaslužiti titulu akcijske prima balerine.

---

image

‘Furiosa‘

Warner Bros. - Kennedy Miller Mi/Collection Christophel Via Afp
---

POLICAJAC S BEVERLY HILLSA 4 + ZLOČESTI DEČKI 4 (ljeto, lipanj)

Četvrti dijelovi popularnih akcijsko-komičnih serijala koji nasušno trebaju Eddieju Murphyju i Willu Smithu da naprave "comeback". Murphy se nije uspio vratiti s nastavkom hita "Princ otkriva Ameriku" pa će pokušati s novim "Policajcem s Beverly Hillsa" u produkciji Netflixa podnaslovljenim "Axel F.", što je naslov one zarazne sintisajzerske teme serijala. Detroitski policajac Axel Foley njegov je najpoznatiji lik koji ovaj put istražuje ubojstvo starog prijatelja i eto ga opet u Kaliforniji. Sudeći po foršpanu, četvrti "Beverly Hills Cop" je akcijskiji i kao takav bliži drugom nego prvom filmu, ali najvažnije je da bude što dalje od nes(p)retnog trećeg. Iako još uvijek nije poznato u kakve će nevolje ovaj put upasti policajci Mike Lowery (Smith) i Marcus Burnett (Martin Lawrence), akcije i komedije zasigurno neće nedostajati ni u "Zločestim dečkima". To je uzgred prvi Smithov film nakon zloglasne pljuske na Oscarima. Treći dio serijala bio je najveći kinohit 2020. i posljednji predpandemijski blockbuster, stoga je pitanje može li pljuska naštetiti četvrtome ili je javnost oprostila "bad boyu" Smithu.

---

---

TWISTERS (lipanj)

Vraćaju se i devedesete, ne samo osamdesete. "Twisters" je "novo poglavlje" jednog od najboljih filmova katastrofe iz devedesetih. Nova je ekipa ispred kamere u ulogama lovaca na tornada (Glenn Powell, Daisy Edgar-Jones...), kao i redatelj Lee Isaac Chung ("Minari"). Odabir redatelja nominiranog za Oscara sugerira da će "Twisters" biti više od poligona za efekte, baš poput originala, iako će sadržavati još spektakularnije scene oluja. Osim izbora redatelja, pogođen je i tajming za film s obzirom na klimatske promjene od 1996. naovamo koje su iznjedrile omanja tornada i u Hrvatskoj.

DEADPOOL 3 (srpanj)

Jedan jedini Marvelov film 2024., ali vrijedan. "Deadpool 3" napokon ubacuje X-Men likove u Marvel Cinematic Universe/MCU. Film iz superjunačke mirovine vraća Hugha Jackmana koji će reprizirati ulogu Wolverinea i omjeriti snage s Ryanom Reynoldsom kao Deadpoolom prvi put nakon blockbustera "X-Men Origins" iz 2009., prije nego što se ujedine za viši cilj. Detalji priče nisu poznati, ali navodno je igri multisvemir i šuška se o pojavljivanjima mnogih starih X-Mena (Famke Janssen, Halle Berry...), kao i nekadašnjih likova iz superjunačkih filmova u produkciji 20th Century Foxa poput Elektre i Daredevila (Jennifer Garner je sigurna, možda i Ben Affleck). Navodno postoji šansa da se pojavi i Taylor Swift kao mutantska pop zvijezda Dazzler.

---

image

‘Deadpool‘

Marvel/Twentieth Century Fox/
---

ALIEN: ROMULUS (kolovoz)

Dvije godine nakon Predatora ("Prey"), vraća se i Alien, a dobra vijest jest da je njegov povratak dobio velikoekranski, a ne streaming tretman. Priča nije još poznata, ali naizgled se odvija između događaja u prva dva dijela serijala, "Aliena" Ridleyja Scotta i "Aliensa" Jamesa Camerona. Svakako, režiju potpisuje Fede Alvarez ("Ne diši"), u glavnim ulogama nalaze se Cailee Spaeny ("Priscilla") i Isabela Merced (njezin drugi ovogodišnji nastup nakon "Madame Web"), a za dizajn Aliena zadužena je ekipa koja je radila na "Aliensima". Zvuči potentno, tim više ako se pridoda Scottova pohvala. Redatelj originala rekao je da je film "jebeno sjajan".

JOKER: FOLIE À DEUX (listopad)

Joaquin Phoenix je kao Joker dobio partnericu u zločinu za nestrpljivo očekivani nastavak podnaslovljen "Folie a Deux", što je izraz za osobe koje dijele psihozu. Naravno, to je njegova djevojka iz stripova Harley Quinn, a glumi je Lady Gaga, preuzevši ulogu od Margot Robbie koja je savršeno utjelovila lik u tri DC-jeva filma. Hoće li Gaga biti dostojna Robbie sekundarno je pitanje, primarno je kako bi "Joker 2" mogao izgledati kao (najavljeni) mjuzikl, premda glumica Zazie Beetz misli da će "ljudi biti iznenađeni onim što to podrazumijeva". Nastavak kinohita od preko milijardu dolara iz 2019., koji je Phoenixu donio Oscara, djeluje riskantno, ali nešto nam govori da će će fanovi Jokera imati razlog za osmijeh.

---

image

Lady Gaga u nastavku ‘Jokera‘

Kena Betancur/
---

GLADIJATOR 2 (studeni)

Ima li "Gladijatora" bez Russella Crowea? Izgleda da ima. O drugom filmu se počelo govoriti nedugo nakon što je izvornik Ridleyja Scotta osvojio Oscara, neovisno o tome što je Croweov junak Maximus umro na kraju. "Gladiator 2" pratit će odraslog Luciusa Verusa, sina Lucille i nećaka Komoda. Luciusa glumi talentirani Paul Mescal, Connie Nielsen je opet Lucilla (i Derek Jacobi nanovo igr Gaja Grakha), a tu su i Denzel Washington, Pedro Pascal i zvijezda serije "Stranger Things" Joseph Quinn. Scott je još vruć od režije povijesnog spektakla "Napoleon", tako da bi njegov povratak u rimsku Arenu trebao biti spektakularan i zabavan. "Are you not entertained?"

NOSFERATU (prosinac)

Najočekivaniji horor godine reinterpretacija je nijemog vampirskog klasika F.W. Murnaua iz 1922. u režiji Roberta Eggersa ("Vještica", "Svjetionik", "Sjevernjak"), a za datum premijere je, provokativno, odabran sam Božić. Eggers je priču o krvožednom vampiru koji je opsjednut mladom ženom Ellen Hutter prethodno preselio na kazališne daske davne 2001. tako da ovo za njega predstavlja puni krug, ali i za vampirski/horor žanr. Nakon što je utjelovio klauna Pennywisea, Bill Skarsgård nastupa u ulozi Nosferatua, Lily-Rose Depp je Ellen, a Willem Dafoe lovac na vampire Albin Eberhart Von Franz. Sretan Božić.

---

Poslastice za filmofile

Odgođeni film Luce Guadgnina “Challengers” s tenisačicom Zendayom u ljubavnom trokutu očekuje se u travnju, kad bi trebao izaći i novi projekt Guya Ritchieja, ratna akcija “The Ministry Of Ungentlemanly Warfare”. Prolongirana motoristička drama “The Bikeriders” Jeffa Nicholsa s Austinom Butlerom, Tomom Hardyjem i Jodie Comer trebala bi se, pak, ukazati u lipnju. Povratnički epski vestern redatelja i glumca Kevina Costnera, dvodijelni “Horizon”, dojahat će u lipnju i kolovozu.

Ethan Coen se odvojio od brata Joela i snimio “Drive-Away Dolls”, coenovsku krimi komediju lezbijskog predznaka s Margaret Qualley i Geraldine Viswanathan. Lezbijske ljubavi i kriminala bit će i u “Love Lies Bleeding” drugijencu redateljice Rose Glass (“Saint Maud”) s Kristen Stewart i Katy O’Brian.

Do isteka godine premijeru bi morao imati i novi film Paula Schradera “Oh, Canada” s Richardom Gereom i Jacobom Elordijem te SF horor “The Shrouds” Kanađanina Davida Cronenberga. Novi projekt ima i Barry Levinson, i to mafijašku dramu “Alto Knights” s Robertom De Nirom.

Joshua Oppenheimer najavljuje prvi film nakon desetogodišnje pauze “The End” s Tildom Swinton. Čeka se i “Megalopolis” kao “comeback” legendarnog Francisa Forda Coppole s Adamom Driverom, Forestom Whitakerom, Nathalie Emmanuel i Aubrey Plaza, te posljednji film Clinta Eastwooda “Juror#2”.

Moguće su i premijere novih filmova Seana Bakera (“Anora”), Andree Arnold (“Bird”), Stevea McQueena (“Blitz”), Edwarda Bergera (“Conclave”), Leosa Caraxa (“C’est pas moi”), Audrey Dewan (“Emmanuelle”), Jacquesa Audiarda (“Emilia Perez”), Pabla Larraina (“Maria”), Paola Sorrentina (“Parthenope”), Joachima Triera (“Sentimental Value”), Andreja Zvjagintseva (“Jupiter”), Na Hongjina (“Hope”), Lava Diaza (“Henrico’s Farm”) i neumornog Yorgosa Lanthimosa (“Kinds of Kindness”).

---

---

Nova strava

Žanr horora je neumoljiv, a godina uz “Nosferatua” nudi dosta materijala. Zelda Williams, kćerka pokojnog Robina, debitira kao redateljica sa zombijevskom romantičnom komedijom “Lisa Frankenstein” (veljača) za koju je scenarij napisla Diablo Cody o srednjškolki koja oživi leš i zaljubi se u njega.

U travnju stiže prednastavak klasika “Pretkazanje”, naslovljen “The First Omen”, kao i “Abigail” o djevojčici koja “voli balet, klasičnu glazbu i papati ljude”. Lipanj je, psssst, u znaku filma “A Quiet Place: Day One”, tzv. spin-offa serijala “Mjesto tišine” koji režira Michael Sarnoski (“Pig” s Nicolasom Cageom).

Kolovoz dovozi novi misteriozni horor triler M. Night Shyamalana “Trap” s Josom Hartnettom u glavnoj ulozi, a zanimljivo je da bi i njegova kćerka Ishana trebala debitirati s “The Watchers”.

U rujnu se vraća Jigsaw da složi još jednu “Slagalicu strave”, a listopad donosi hororce “Smiješak 2” i “Terrifier 3”. Do kraja godine trebala bi izaći i “Maxxxine” s Miom Goth i trijumfalno zaokružiti trilogiju Ti Westa (“X”, “Pearl”).

---

---

Fiks Netflixa

“Axel F.” je najatraktivniji Netflixov film 2024., ali streaming ima još aduta. Ovih dana izlazi distopijski triler “The Kitchen”, redateljski prvijenac glumca Daniela Kaluuye (“Bježi!”). Za ožujak su najavljeni SF “Spaceman” s Adamom Sandlerom, akcijska fantazija “Damsel” s Millie Bobby Brown i drama “Shirley” o Shirley Chisholm, prvoj crnkinji koja se našla u utrci za predsjednicu Amerike. U travnju, pak, izlazi drugi dio blockbustera “Rebel Moon”. Bit će toga i još.

---

---

Nešto za mališe (i veliše)

Od animiranih i obiteljskih filmova u ponudi najviše se ističu “Kung Fu Panda 4” (ožujak) i posebice “Izvrnuto obrnuto 2” (lipanj) kao nastavak ponajboljeg crtića novog milenija. Tu je i “If” (svibanj), kratica za “Imaginary Friend”, naizgled divna fantazija o imaginarnim prijateljima djece u režiji Johna Krasinskog.

U svibnju i srpnju vraćaju se animirani mačak “Garfield” s glasom Chrisa Pratta i popularni Gru u četvrtoj avanturi. Kolovoz i rujan rezervirani su za ekranizaciju videoigre “Borderlands” u režiji Elija Rotha sa zvjezdanom podjelom (Cate Blanchett, Kevin Hart, Jack Black, Jamie Lee Curtis) te animirane “Transformere” koji slijede trag “Nindža kornjača”.

Studeni tipuje na Amazonovu blagdansku obiteljsku akcijsku komediju “Red One” s dvojcem Dwayne Johnson-Chris Evans i ekranizaciju mjuzikla “Wicked”, inspiriranog “Čarobnjakom iz Oza”.

Godina bi trebala završiti s animiranim “Gospodarom prstenova” (“The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim”), prednastavkom “Kralja lavova” (“Mufasa: The Lion King”) u režiji Barryja Jenkinsa (“Moonlight”), trećim “Sonicom Superježom” i još nenaslovljenim “Karate Kidom” koji spaja zvijezde odvojenih filmova Ralpha Macchija i Jackieja Chana.

---

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Warner Bros. - Legendary Enterta/Collection Christophel Via Afp Warner Bros. - Kennedy Miller Mi/Collection Christophel Via Afp Peter Mountain/ Con Film Con Film 20th Century Studios/20th Century Studios Netflix Marvel/Twentieth Century Fox/ Kena Betancur/
Peter Mountain/

‘Argyle‘

Con Film

‘Madame Web‘

Con Film

‘Istjerivači duhova: Ledena prijetnja‘

20th Century Studios/20th Century Studios

‘Planet majmuna: Novo carstvo‘

Netflix

‘Policajac s Beverly Hillsa 4‘

Kena Betancur/

Lady Gaga u nastavku ‘Jokera‘

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/kultura/film-tv/strajk-je-gotov-spektakl-pocinje-do-kraja-godine-izlazi-mnostvo-atraktivnih-filmova-izdvojili-smo-najatraktivnije-1357017 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=fb089aa29cea92744b05cdce538b81f0f4d1696d [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=%C5%A0trajk+je+gotov%2C+spektakl+po%C4%8Dinje%3A+do+kraja+godine+izlazi+mno%C5%A1tvo+atraktivnih+filmova%2C+izdvojili+smo+najatraktivnije&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fkultura%2Ffilm-tv%2Fstrajk-je-gotov-spektakl-pocinje-do-kraja-godine-izlazi-mnostvo-atraktivnih-filmova-izdvojili-smo-najatraktivnije-1357017 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fkultura%2Ffilm-tv%2Fstrajk-je-gotov-spektakl-pocinje-do-kraja-godine-izlazi-mnostvo-atraktivnih-filmova-izdvojili-smo-najatraktivnije-1357017 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => NAJAVA FILMSKE 2024. [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
Film & TVNAJAVA FILMSKE 2024.

Štrajk je gotov, spektakl počinje: do kraja godine izlazi mnoštvo atraktivnih filmova, izdvojili smo najatraktivnije

Piše Marko Njegić
20. siječnja 2024. - 18:01

Iako se činilo se da će štrajk glumaca i scenarista ugroziti filmsku produkciju 2024., do konca prosinca najavljene su premijere mnoštva vrlo atraktivnih filmova. Ako svi od njih izađu po planu i ne bude daljnjih odgoda ("Mickey 17" Joon ho-Bonga, novi "Kapetan Amerika" i "Blade", nova "Snjeguljica" i "Fantastična četvorka", treći dio animiranog "Spider-Mana", osma "Nemoguća misija"...), godina djeluje prilično vitalno i potentno. Filmofili imaju izbora napretek od masivnih blockbustera svih žanrova do provokativnih filmova koji predvode tradicionalnu najavu filmske godine. Zabilježite datume i mjesece u kalendaru.

ARGYLLE: MISTERIOZNI ŠPIJUN (1. veljače)

"Argylle" je špijunski odgovor na avanturistički "Lov na zeleni dijamant". Spisateljica (Bryce Dallas Howard) koja...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 04:26