StoryEditorOCM
Film & TVONA JE SVE

Barbie je i službeno hit 2023! To je i film s najboljim kino otvaranjem studija Warner Bros u Hrvatskoj

Piše Scena SD
25. srpnja 2023. - 08:30

Kombinacija legendarne lutke, vizionarske redateljice Grete Gerwig na čelu filmske ekipe i izvanredne glumačke postave predvođene Margot Robbie i Ryanom Goslingom zaslužna je za barbastično filmsko otvaranje sa spektakularnih 66.418 gledatelja u Hrvatskoj i zaradom od 390.831 eura.

Barbie u distribuciji Blitza je i službeno postao film s najboljim otvaranjem Warner Bros studija svih vremena u Hrvatskoj.

Kritičarska platforma Rotten Tomatoes ocijenila je Barbie s 90%, a u SAD-u film sada drži rekord za najveće vikend otvaranje u 2023.

Na globalnoj razini film označava najveće otvaranje za Gretu Gerwig kao redateljicu te za Margot Robbie, Ryana Goslinga i gotovo sve glumce u filmu.

- Nevjerojatan odaziv koji smo doživjeli dokazuje ono što smo znali od početka: da Barbie nije samo iznimno poseban film, već je jasno kino spektakl ljeta, ako ne i godine. Greta, Margot, Ryan i cijeli tim pružili su upravo onu vrstu zabave za kojom je publika žudila - kazao je predsjednik distribucije Warner Bros Pictures Jeff Goldstein.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 04:08