StoryEditor
Kulturatko svira, dobro misli

Braća Atanasković večeras u Muzeju grada Splita otvaraju 9. ciklus ‘mo. Vinko Lesić’ i novu sezonu Glazbene mladeži Split, a u petak je humanitarni koncert za Dječji dom Maestral Ansambla za suvremenu glazbu S/UMAS

Piše J. Kosanović
12. prosinca 2019. - 16:05

Nova koncertna sezona Glazbene mladeži Split 2019./2020. bit će svečano otvorena u Gotičkoj dvorani Muzeja grada Splita ovoga četvrtka 12.12. u 19 sati. Otvorit će se 9. Ciklusom koncerata mladih glazbenika mo. Vinko Lesić, na kojemu će nastupiti Duo Atanasković, koji čine Neno Atanasković na klasičnoj harmonici i Nino Atanasković na gitari.

Glazbena mladež priprema 10 koncerata za sljedeću godinu, a najbolji glazbenik u tom zvukovnom sazviježđu bit će nagrađen statuom mo. Vinka Lesića, radom akademskog kipara Kažimira Hraste, te osimboličnom novčanom nagradom i organizacijom koncerta u okviru 66. Splitskog ljeta.

Nagradu će dodijeliti ocjenjivački sud sastavljen od poznatih splitskih muzikologa, profesora i reproduktivnih umjetnika, a koncerte će s publikom slušati u Gotičkoj dvorani Muzeja grada Splita, Glazbenom salonu Editio Princeps (Palača Cindro) i u Katedrali sv. Duje. Nije zgorega pripomenuti da je ulaz ma koncerte besplatan, te da su popratni materijali tiskani na hrvatskome i engleskome jeziku.

Dan kasnije, u petak 13. 12. u 19.30 sati, u Amfiteatru Doma mladih održat će se humanitarni koncert za Dječji dom Maestral, pod nazivom "S/UMAS goes to Hollywood."

Neka vas ne obeshrabri petak 13., bit će to dobar koncert jer Ansambl za suvremenu glazbu S/UMAS aktivno djeluje od 2015. godine, kad je osnovan na inicijativu splitskog saksofonista i docenta Gordana Tudora, koji je ujedno i umjetnički voditelj. Studentima glazbe ovaj se put pridružuju kolege s kazališnog i likovnog odsjeka Akademije te studenti Sveučilišta Sjever. Glamuroznu hollywoodsku atmosferu upotpunit će mladi glumci pod mentorstvom izvanredne profesorice Brune Bebić i asistentice Andreje Mladinić, a za filmske projekcije zaduženi su studenti multimedije Sveučilišta Sjever pod vodstvom docenta umjetnosti Roberta Gečeka. Za sve vizualne komunikacije zaslužni su studenti likovnog odsjeka Akademije pod mentorstvom izvanrednog profesora Dejana Kršića.

#GLAZBENA MLADEŽ SPLIT#MO. VINKO LESIĆ#BRAĆA ATANASKOVIĆ#DJEČJI DOM MAESTRAL SPLIT#ANSAMBL ZA SUVREMENU GLAZBU S/UMAS

Izdvojeno

03. lipanj 2020 19:59