StoryEditorOCM
Izbori 2021decentralizacija

Srinjani poručili Benzonu: Tražimo duplo više novca za naše misto i probijanje Vukovarske do TTTS-a! To je prioritet za istočni dio Splita

Piše PSd
6. travnja 2021. - 10:01

Površinom drugi najveći splitski kvart, Mjesni odbor Srinjine ima sve dobre pretpostavke za širenje Splita, tvrdi Izborni stožer gradonačelničkog kandidata dr. Zdeslava Benzona. Oni su nam poslali i priopćenje nakon posjete dr. Benzona tom mjesnom odboru.

U tom kvartu se nadaju gradnji niskoetažnih stambenih naselja i to po berlinskom modelu, uz dugoročni najam i mogućnost otkupa, što je gradonačelnički kandidat Zdeslav Benzon nedavno predložio umjesto POS-ovog modela. Takva ideja stanogradnje ima dvije pozitivne strane; prva je što će s novim stanarima napokon doći i komunalna infrastruktura u Srinjine, na koju tamošnji mještani čekaju godinama i Split više ne bi gubio mlade obitelji koje iseljavaju u okolne gradove zbog visokih cijena na tržištu nekretnina, već bi ostali u Splitu – mišljenja je Benzon.

image
Benzon u Srinjinama
Hsls

S tim se slažu i nezavisni vijećnici MO Srinjine na čelu s predsjednikom Tonijem Čovićem, koji su u Srinjinama ugostili Zdeslava Benzona i njegove dvije zamjenice Ladu Terzić i Mariju Šunjić Štambuk.

- Umorni smo više od moljenja, kucanja, slanja mailova, da bi netko u Banovini čuo potrebe ljudi koji ovdje žive! Godinama čekamo na asfalt, na brži internet, a da ne spominjem obnovu izgorene zgrade Mjesnog odbora ili novu školsku dvoranu... Gradske vlasti nas ignoriraju, a mi smo građani Splita, jednako kao i oni koji žive oko Banovine - poručuje Čović koji podržava Benzonovu inicijativu da se svim splitskim Gradskim kotarevima i Mjesnim odborima duplo povećaju proračunska sredstva te probijanje Vukovarske do TTTS-a, što je prioritet za istok Splita.

Benzon smatra da probijanjem Vukovarske otvaramo novi prostor za širenje grada, stanogradnju, investicije te rasterećujemo najprometnije križanje u Hrvatskoj, ono u Stobreču, čime ćemo i skratiti vožnju do Žrnovnice, Srinjina, ali i Omiša; Ta cesta je prioritet. Također, niti jedan splitski kvart ne smije ovisiti o tome je li vlast u kotaru ista kao u gradu ili o dobroj volji nekog birokrata u Banovini. Kotarevima i Mjesnim odborima treba dati više autonomije i zato će moj jedan od prvih poteza u mandatu biti decentralizacija Splita i to na način.

  1. U prvoj godini mandata duplo povećati sredstva za sve Gradske kotare i Mjesne odbore
  2. Gradonačelnik će svaka 3 mjeseca imati koordinacijske sastanke s predsjednicima GK i MO
  3. Do do kraja mandata održati tematske sastanci svih političkih opcija u Gradskom vijeću, Gradonačelnika te njegovog tima, zajedno s vijećnicima u svakom GK i MO.

Decentralizacija je ključ ravnomjernog razvoja svih splitskih kvartova - poručio je Benzon iz Srinjina.

image
Benzon u Srinjinama
Hsls

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 18:57