StoryEditorOCM
Izbori 2021ususret izborima

Raste optimizam u taboru Jakova Prkića, a evo što odgovara na pitanje s kim je spreman sklapati postizborne koalicije, a s kim ne bi ni pod razno

Piše Diana Barbarić
8. svibnja 2021. - 20:10

Jakov Prkić, jedan od najagilnijih splitskih gradskih vijećnika koji je u splitskom parlamentu proveo dva mandata, natječe se za splitskog gradonačelnika i to kao kandidat stranaka Pametno za Split i Dalmaciju, Možemo! i Nova ljevica, a prema istraživanjima rejting mu među biračima raste. Prema zadnjoj anketi agencije Ipsos Puls, među 11 kandidata za splitskog gradonačelnika Prkić drži četvrtu poziciju, a njegova lista bi trebala imati četiri vijećnika, pa u ovoj političkoj alijansi s velikim optimizmom očekuju izbore.

Nitko od njegovih protukandidata koje smo do sada anketirali po pitanju političkih "brakova" nije kazao kako mu Jakov Prkić i koalicija kojoj je na čelu nije poželjna frakcija za postizborne koalicije i sporazume, pa sad isto to pitanje postavljamo i Prkiću. On i njegova ekipa su ipak malo izbirljiviji po tom pitanju.

- Nećemo koalirati ni s kim, ali podržat ćemo formiranje većine u Gradskom vijeću s ciljem sprječavanja HDZ-a i Keruma da nastave svoj razorni učinak na grad. Kako je u pitanju lokalna, prvenstveno komunalna politika moguća je suradnja sa svima koji na gradske probleme i rješenja gledaju slično. Uzet ću za primjer Most; iako se ne slažem s njihovim stavovima u dosta stvari, na gradskoj razini pokazali su da imaju ljude koji znaju ponuditi dobra rješenja i s takvima ne bi bio problem surađivati - poručio je lider koalicije Pametno za Split i Dalmaciju, Možemo! i Nova ljevica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 14:01