StoryEditorOCM
Izbori 2021BIVŠI POTEŠTAT

Pjerino Bebić želi ponovno preuzeti ključeve grada ispod Španjole: Hvar je nestao s političke i razvojne karte, a mora biti prvi, ne samo na škojima

13. travnja 2021. - 12:27

Na otoku sve vrije uoči lokalnih izbora, a kandidatima je najzanimljiviji Grad Hvar.

Do sada su izlazak pred birače najavili potencijalni poteštati Teo Jeličić (HSS), Šime Fio (nezavisni uz potporu SDP-a), a po kuloarima se šuška da bi u utrku mogli Joško Rosso (Most), pa i Jurica Miličić (HDZ). Aktualni gradonačelnik Rikardo Novak (nezavisni) još uvijek šuti, premda su svi izgledi da će i on tražiti drugi mandat.

Veliki povratak na scenu najavljuje bivši gradonačelnik Pjerino Bebić, koji je u toj fotelji bio dva mandata, a prvu pobjedu slavio još 2005. godine sa svojom listom "Dica s Pjace".

– Moja kandidatura motivirana je zaostajanjem koje Hvar doživljava proteklih godina. Nažalost, niti započeti projekti u mojim mandatima nisu dovršeni, a Hvar je nestao iz fokusa županije, države i medija. Moj program sažet je u dvije riječi "Hvar prvi" – rekao je Bebić i dodao da Hvar mora imati primjerenu luku za domaće ljude.

Prema njegovim riječima, Križna luka je u vrlo lošem stanju i vapi za obnovom, zajedno s benzinskom postajom. On bi se, ako pobjedi na izborima, puno više posvetio infrastrukturi, uređenju grada, sigurnosti na cestama, ali i forske dice općenito.

– Hvaru i njegovim stanovnicima potreban je sportski centar, koji bi istodobno značio i proširenje ponude. Gradske prostore ćemo također privesti svrsi, posebno Forticu koja mora biti bedem kulture, isto kao i muzej, jer je veoma važno kvalitetno prezentirati sve vrednote koje smo naslijedili od predaka – najavlo je Bebić.

Bitka za glasove vodit će se na cijelom škoju. U Starome Gradu – Farosu, aktualni poteštat Antonio Škarpa, koji će imati potporu SDP-a, dobio je protukandidata u osobi Luke Roića (HDZ). U Jelsi na aktualnog načelnika Nikšu Peronju (SDP) ide mladi HDZ-ovac Paulo Potočnjak iz Vrboske, a spominje se da bi se u utakmicu mogao uključiti i nezavisni kandidat, možda čak i kandidat "zelenih".

U Općini Sućuraj za prvog čovjeka se opet nudi sadašnji načelnik Ivan Slavić (HDZ), a vječiti im rivali iz SDP-a, kako doznajemo, apsolutno ništa ne zbore. Neki smatraju da bi "asa iz rukava" mogli izvući neposredno pred izbore.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 04:14