StoryEditorOCM
Izbori 2021slobodna pita

Ivica Puljak: Idemo na izbore pobijediti, a kao partnere ćemo tražiti sve opcije koje sada imaju šanse ući u Gradsko vijeće, a nisu HGS, odnosno Kerum niti HDZ

Piše Diana Barbarić
7. svibnja 2021. - 15:05

Izbori su sve bliže, a mi i dalje pitamo s kim su splitski političari koji žele osvojiti vlast spremni sklapati postizborna partnerstva jer važno je da to i birači znaju. S kim je, dakle, Centar, odnosno kandidat za gradonačelnika Ivica Puljak spreman koalirati nakon izbora, a s kim nipošto ne bi išao u koaliciju?

- Na ove izbore moj tim i ja ne izlazimo kako bi bili promatrači, već kako bi pobijedili i preuzeli vlast u ovom gradu. Sukladno tome, nakon što preuzmemo izvršnu vlast planiramo prekinuti dosadašnju praksu butige u politici gdje je gradonačelnik osiguravao većinu u gradskom vijeću trgujući s direktorskim pozicijama u gradskim tvrtkama i ustanovama, kao i radnim mjestima.

Mi ćemo upravljati Splitom i kao partnere tražiti sve opcije koje sada imaju šanse ući u Gradsko vijeće, a nisu HGS/Kerum niti HDZ. Od tih partnera ćemo tražiti podršku za vođenje grada bez političke trgovine, a Gradsko vijeće može podržati naše ideje ili ići na nove izbore. Vjerujem da će gradski vijećnici pristati raditi za Split, a ne za privatne interese i da ćemo imati stabilnu većinu - odgovorio je na naše pitanje Ivica Puljak, kandidat Centra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 20:02