StoryEditorOCM
DubrovnikPREDAVANJE I RADIONICE

Članovi Udruge Slatki život na 13. kongresu dijabetičara u Vodicama

Piše PSD.
25. travnja 2017. - 19:23

Članovi Udruge djece oboljele od dijabetesa i njihovih roditelja SLATKI ŽIVOT bili su od 20.-23. travnja u Vodicama, Hotel Olympia na 13. Kongresu osoba sa šećernom bolešću, sportskim igrama i susretu mladih dijabetičara.

- Razgovarali smo kroz 7 blokova predavanja i radionica o različitim temama u svezi sa liječenjem šećerne bolesti, a bilo je to i mjesto susreta starih prijatelja. Teme su bile vezana uz suvremeni pristup u liječenju, edukacijske mogućnosti, psihološki pristup, važnost sporta i pravilne prehrane u regulaciji šećerne bolesti. Tijekom kongresa udruge HSDU-a su predstavljale svoje projekte.
 
Na susretu mladih, kroz radionice, se razgovaralo o edukaciji mladih i temama odrastanja uz dijabetes. 
 
- Svaku večer je bio zabavni program, a svi smo se dobro zabavili. Uz terapiju inzulinom, pristup liječenju osoba sa šećernom bolesti potpuno se izmijenio. Danas mladi oboljeli od tipa 1 dijabetesa imaju podjednaku šansu za proživjeti kvalitetan život i doživjeti duboku starost, kao i njihovi “zdravi” vršnjaci.
 
Kongres je proširio suradnju među dijabetičarima i njihovim obiteljima, a nova poznanstva i prijateljstva će sigurno ostati, a iz godine u godinu rasti. 
 
- Boravak je financiran iz Proračuna Grada Dubrovnika, a na tome im od srca  zahvaljujemo, ističu iz udruge.
 

16. lipanj 2024 21:43