JESTIVI KAKTUS!? Ovo voće jača imunitet i potiče probavu: ne tretira se nikad i ničim, a evo gdje ga možete ubrati
40 GODINA TRADICIJE Lidija Kralj o ‘Kapetanovoj kući‘: Ovdje je tajlandsku princezu njezina posluga dvorila na koljenima
KOKTEL MAJSTOR Mario Saulan otkrio nam je kako izabrati pravi koktel za nepce i dušu i na što treba obratiti pažnju: ‘Sve počinje od karte koktela, važan je jedan detalj...‘
‘MRŠAVE‘ MUŠULE Vade ih prije nego dozriju: ‘Ne možeš prodavati teletinu pa se buniti da nema junetine i govedine!‘
Dole meso, gore... Liječnici savjetuju: Pazite na raspored namirnica u hladnjaku! Imaju i preporuku za jaja, a toga se malo tko drži
Nespojivi okusi koji gode nepcu Dinja ne mora uvijek biti slatka: Zvuči suludo, ali s Brgata stiže neobična ljetna ričeta Možda se čini suludo, ali je jednostavno i vrijedi probati. Puno je kompliciranije koru od lubenice pržiti, ali nevjesta babe Ane s Brgata podijelila je s nama ljetni recept za koru od dinje. I to kisele! Baba Ane je, kažu, malu poslala k vragu, ali ona se nije dala i baš je željela podijeliti ričetu s nama, pazeći da ne pokvari odnose s babom Anom. Ukiseljene kore lubenice izvrsno su predjelo, prilog za lagani ručak ili međuobrok ...
Zrak gori, more vrije, a vama je dosta sendviča... Ajme što je vruće, tko će kuhati i jesti... Imamo par osvježavajućih recepata za uživanje i u hrani i u ljetu!
na novoj adresi Miroslav Kordić iz showa MasterChef spaja Dalmaciju i Hercegovinu: Korčula me osvojila, već smišljam menu za slavne
Nestašica kakaovca Jedna od najboljih švicarskih čokolada nosi ime Ragusa već 75 godina. Evo kako je dobila ime našeg grada
Novi Michelinov vodič za 2024. Dubrovački 360 još uvijek je na vrhu, zvjezdicu potvrdili i korčulanskom Lešić Dimitriju, Taj Mahal opravdao je Bib Gourmand, a u preporukama vodiča brojni su lokali s juga
PROMO Gastro spektakl u Lazaretima: u najkul rezidenciji dobre hrane imate priliku isprobati čak 25 različitih burgera
PROMO Burger Fest ide na godišnji odmor: krajem lipnja po prvi put će se održati u Lazaretima, posjetitelji će moći uživati u pravim specijalitetima
IZ DALEKOG ISTOKA Filipinski chef Oscar Ramos oduševljava nepca u Gradu: ‘Vaša jela su jako zdrava, imate najbolje maslinovo ulje, a sarma je savršena kombinacija!‘
Dan sigurnosti hrane Dubrovačka stručnjakinja upozorava: ‘ Evo gdje se događa najviše trovanja i koje opasnosti prijete sa švedskog stola‘