StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetIntrigantan slučaj

Transparentom na Trgu bana Jelačića zatražio seksualne usluge pa naknadno izjavio kako mu je za vrijeme rata u Domu Maslina u Dubrovniku promijenjen identitet

Piše zagreb.info
21. veljače 2022. - 21:30

Na Trgu bana Josipa Jelačića osvanuo je provokativni transparent. Naime, netko je na Jelačićev spomenik stavio natpis s pozivom na seks.

“Tražim djevojku za sex. 0957989210. Sefedin Halilović”, piše na spomeniku bana Jelačića.

Čitatelj portala Zagreb.info ustupio je fotografije na kojima se vidi kako policija razgovara s jednim muškarcem. Kako bi se doznalo o čemu je riječ kontaktirana je zagrebačka policija.

“Imamo saznanja o navedenom događaju. Provedeno je postupanje komunalnog redarstva”, priopćili su kratko iz Policijske uprave zagrebačka.

Također je kontaktiran broj s natpisa kako bi se dobila potvrdua je li iza broja uistinu navedeni gospodin, je li upravo on postavio natpis i što se zapravo krije iza ovakve instalacije.

Na broj se javio gospodin pod imenom Goran Pavić. On tvrdi da ovime želi skrenuti pažnju institucijama te da on stoji i iza natpisa “Ne dirajte Rusiju” koji je osvanuo na Cvjetnom trgu krajem siječnja ove godine.

Pored toga, Pavić stoji i iza natpisa “Fali zidara” koji su osvanuli nakon zagrebačkog potresa po lokacijama oko Trga bana Jelačića. Tada je upozoravao na razorne posljedice potresa i masovno iseljavanje stanovnika, među njima i građevinskih radnika. Ovoga puta, s natpisom u kojem poziva na pružanje seksualnih usluga, Pavić upozorava da mu je ukraden identitet. Tvrdi da je njegovo pravo ime Sefedin Halilović.

“Poanta mog performansa je u imenu i prezimenu koje sam izgubio sa 14 godina”, priča Pavić i dodaje da je do njegove promjene imena došlo za vrijeme Domovinskog rata u Dječjem domu Maslina u Dubrovniku.

Pavić kaže da je navedeni postupak proveden na brojnoj djeci koja nisu bila Hrvati po nacionalnosti i upozorava da se ništa nije promijenilo.

“Djeca koja nisu bili Hrvati su bili najviše podložni mučenju od strane zaposlenika doma”, priča.

“Tražim djevojku za seks je samo dodatak kojim samo želim privući pažnju”, ističe i dodaje da je zadovoljan odazivom novinara na taj broj.

“Prilikom razgovora s policijom na Trgu, dvoje ljudi je prošlo i ljutito me pogledalo jer sam Turčin”, navodi Pavić i ističe da su policajci bili iznimno korektni prema njemu te da su upoznati s njegovim djelovanjem.

“Za svoje djelovanje sam dosad dobio mnogo prijetnji, bilo je i fizičkih napada no vjerujte spreman sam dat život da bi se ispravila nepravda nanesena mnogoj djeci”, zaključuje Goran Pavić, piše portal Zagreb.info.

26. lipanj 2024 16:40