StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSJEDNICA HRVATSKE VLADE

Premijer Andrej Plenković otkrio koliki je pad zaraženih od virusa COVID-19 u Hrvatskoj

Piše dv
3. veljače 2022. - 12:37

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici Vlada je nešto iza podne započela 99. sjednicu.

Premijer Andrej Plenković na početku sjednice istaknuo je kako unatoč padu broja zaraženih koronavirusom, treba nastaviti s cijepljenjem.

- Bilježi se 20 posto manji broj zaraza nego prošlog tjedna, još jednom pozivam sve na cijepljenje jer jedino zajedničkim naporom možemo stati na kraj pandemiji.

Spomenuo je i jučer održanu sjednica Odbora za nacionalnu sigurnost i unutarnju politiku u Hrvatskom saboru, na temu terorizma.

- Tamo smo mogli čuti stavove i DORH-a, policije i SOA-e, a ja sam također pojasnio stavove oko događaja koji se zbio, o svemu što se dosad poduzelo i onome što se i dalje radi vezano o tome slučaju. Vidjet ćemo što Hrvatska može učiniti s partnerima kako bi se našlo rješenje i izbjegli scenariji koje smo imali 2006., 2010. i 2018. tu ćemo pokazati čvrstu potporu i maksimalan angažman Vlade - kazao je premijer.

Na sjednici će biti podnesene informacije o stanju vezanom za koronavirus te uz obnovu od potresa, a na dnevnom je redu i konačni prijedlog izmjena i dopuna Zakona o poljoprivrednom zemljištu te prijedlog zakona o priznavanju i vrednovanju inozemnih obrazovnih kvalifikacija.

Vlada će se očitovati i na prijedlog 62 zastupnika oporbe koji su pokrenuli pitanje povjerenja ministru prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darka Horvata zbog sporosti u obnovi nakon potresa.

27. rujan 2024 21:09